Suroviny:
Korpus:
- 1,5 hrnčeka polohrubej múky
- 3/4 hrnčeka cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 vajcia
- 3/4 hrnčeka oleja
- 1 hrnček vody
- 4 lyžice kakaa
- 1 prášok do pečiva
Krém:
- 3 šľahačky (používam de luxe, lepšie sa vyšľahajú)
- 2 tyčinky ľadové gaštany
- 1/2 čokolády na varenie
Ďalej: rum marmeláda (pikantné) na posyp: Tyčinka Margot
Postup prípravy receptu:
Deň vopred zvaríme suroviny na parížsku šľahačku a necháme do druhého dňa vychladiť v chladničke.
Suroviny na korpus vyšľaháme elektrickým šľahačom a vylejeme na olejom vymastený a kokosom vysypaný hlboký plech. Upečieme a necháme vychladnúť.
Parížsku šľahačku potom vyšľaháme a natrieme na korpus, ktorý sme pokvapkali rumom a potreli pikantnou marmeládou.
Posypeme strúhanou tyčinkou Margot.