Veľmi dobré banánové rezy s vanilkovým krémom.

Spread the love

Suroviny:

Na cesto:

  • 3 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 60 g solamylu
  • lyžička prášku do pečiva

Na krém a ozdobenie: 

  • 250 ml mlieka
  • 0,5 sáčku vanilkového pudingu
  • 1 lyžicu cukru krupica
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 2 žĺtky
  • 250 g zmäknutého masla
  • 100 g práškového cukru
  • 3 lyžice marhuľovej marmelády
  • 4 banány
  • 100 g tmavej čokolády
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica sekaných mandlí

Postup prípravy receptu:

Cesto: Do ​​misky dáme vajcia a cukor a šľaháme kým sa nespoja. Potom nad vodným kúpeľom do zhustnutia, pozor, veľa sa našľahá, radšej dať do väčšej misky. Akonáhle krém vychladne, vmiešame solamyl a prášok do pečiva. Cesto rozotrieme na vymastený a vysypaný menší plech. Pečieme pri 180 ° C asi 10 minút.

Krém: V mlieku si rozmiešame pudingový prášok, oba cukre, múku a jeden žĺtok. Uvaríme hustý puding. Keď vychladne, vmiešame doň zmäknuté maslo, práškový cukor a druhý žĺtok. Vyšľaháme hladký krém.

Korpus potrieme džemom, potrieme 1/3 krému. Banány nakrájame na menšie hrubšie plátky a rozložíme na krém. Na ne natrieme zvyšok krému.

Čokoládu rozpustíme. Smotanu ušľaháme a vmiešame vychladnutú čokoládu. Mala by mať rovnakú teplotu ako šľahačka, inak sa môže zraziť! Rezy ňou ozdobíme a posypeme sekanými mandľami

Poznámka
Cesto na plechu veľa vybehne, ale zase sa po vytiahnutí z rúry „scvrkne“

You Might Also Like