Vďaka tomuto receptu našich babičiek si uvaríte tú najlepšiu kukuricu na svete.

Spread the love

Celé leto sme snívali o chuti mladej kukurice so soľou, maslom a plátkom obľúbeného syra. Nakoniec nás čakalo sklamanie v podobe príliš zrelej alebo naopak, nedozretej kukurice, bez obvyklej sladkastej chuti.

 

Nakoniec sa však ukázalo, že chyba bola na našej strane a kukurici sme mali spracovať o niečo skôr. Kukurica by mala byť čo najčerstvejšia – čas sa začína počítať doslova po hodinách. Po zbere by mala byť kukurica spracovaná do 4 hodín. Preto by ste mali na trh utekať hneď ráno a po príchode domov ju začať hneď variť.

Je to nevyhnutné, pretože v zrnách po zbere dochádza k chemickej reakcii – cukor sa mení na škrob. Preto je lepšie kupovať radšej mladú kukuricu skoro ráno. Možno budete prekvapení, ale ak chcete, aby mala ešte lepšiu chuť, nevarte ju vo vode, ale v mlieku!

Čo budeme potrebovať:

4 kukurice
600 ml vody
1 liter mlieka
80 g masla
Pár tymiánových vetvičiek
1 liter soli

Postup:

Očistite kukuricu od listov a v prípade potreby ju rozdeľte na polovicu.

Do hlbokého hrnca si vylejte vodu a mlieko. Potom pridajte maslo, pár vetvičiek tymiánu a soľ.

Umiestnite kukuričné ​​klasy do hrnca a nechajte ich variť 10 minút.

Hotovo! Prajeme vám dobrú chuť.

You Might Also Like