Recept na tieto rožteky mám od mojej babky, ona zase od svojej. Sú najlepšie zo všetkých, ľahulinkého ako pierko, jemné, rozplývajú sa na jazyku – za to ručím!
POTREBNÉ PRÍSADY:
380g hladkej múky
200g Hery
80g klasického masla
70g práškového cukru
1 vanilkový cukor (ešte lepšie je zainvestovať a pridať klasickú vanilku)
90g mletých orechov
Na obaľovanie:
4x vanilkový cukor (4x8g balík)
5 lyžíc práškového cukru
Z tejto dávky vám vyjdú cca 3plné plechy (na 1plechu mávam 42 rožtekov)
POSTUP PRÍPRAVY:
Z uvedených prísad si rukami spracujeme cestíčko a dáme do chladu na 1 hodinku.
Pracovnú plochu si poprášte práškovým cukrom (nie múkou, inak by boli tvrdé!). Odštipkujem si asi také množstvo na jeden rožtek. a stočíme do rožku.
Pripravené na pečenie. Ten cukor vôbec nevadí, ak zostane na rožtekoch. Aj tak ich po upečení obaľujeme v zmesiach vanilkového a práškového cukru. Pečieme pri teplote 180 ° C cca 12 minút… záleží, akú si pripravíte hrúbku a veľkosť rohlíčka – ja robím menšie, také jednohubky.
Po upečení do zlatista hneď obaľujeme v cukroch. Na teplé sa krásne cukor prilepí a neopadá.