Vanilkové rohlíčky – ľahučké ako pierko – BEZ VAJÍČOK! Za tento recept dám ruku do ohňa…

Recept na tieto rožteky mám od mojej babky, ona zase od svojej. Sú najlepšie zo všetkých, ľahulinkého ako pierko, jemné, rozplývajú sa na jazyku – za to ručím!

POTREBNÉ PRÍSADY:

380g hladkej múky

200g Hery

80g klasického masla

70g práškového cukru

1 vanilkový cukor (ešte lepšie je zainvestovať a pridať klasickú vanilku)

90g mletých orechov

Na obaľovanie:

4x vanilkový cukor (4x8g balík)

5 lyžíc práškového cukru

 

Z tejto dávky vám vyjdú cca 3plné plechy (na 1plechu mávam 42 rožtekov)

POSTUP PRÍPRAVY:

Z uvedených prísad si rukami spracujeme cestíčko a dáme do chladu na 1 hodinku.

Pracovnú plochu si poprášte práškovým cukrom (nie múkou, inak by boli tvrdé!). Odštipkujem si asi také množstvo na jeden rožtek. a stočíme do rožku.

Pripravené na pečenie. Ten cukor vôbec nevadí, ak zostane na rožtekoch. Aj tak ich po upečení obaľujeme v zmesiach vanilkového a práškového cukru. Pečieme pri teplote 180 ° C cca 12 minút… záleží, akú si pripravíte hrúbku a veľkosť rohlíčka – ja robím menšie, také jednohubky.

Po upečení do zlatista hneď obaľujeme v cukroch. Na teplé sa krásne cukor prilepí a neopadá.

You Might Also Like