V čase epidémie si upečte doma vlastný chlebík. Toto je najlepší recept pripravený bez náročného miesenia!

Spread the love

Po všetkých možných aj nemožných 🙂 receptoch na domáci chlieb sa mi podarilo vychytať všetky muchy a vyšperkovať jednoduchý a ľahký recept na výborný chlebík pečený obyčajne doma v rúre. Super na tomto ceste je, že suroviny naň máte vždy doma po ruke a hlavne pre mňa veľkou výhodou je, že nie je vôbec potrebné dlhé miesenie, ja len varechou spojím všetky ingrediencie, trochu to ňou prehnetiem v miske a to je všetko a aj tak sa urobí výborný.

 

Budeme potrebovať:

  • 530 g polohrubej múky
  • 420 ml teplej vody
  • 10 g droždia
  • 1 ČL soli

Postup prípravy:

  • Droždie si dáme na niekoľko minút rozpustiť do teplej vody. Medzitým si v mise zmiešame múku a soľ a zalejeme ju vodou s droždím. Vymiesime hladkú konzistenciu a cesto zakryjeme potravinovou fóliou, do ktorej spravíme dierku pre prísun vzduchu. Takéto cesto necháme 2 hodiny podkysnúť v teplej miestnosti.
  • Počas dvoch hodín by malo cesto zvýšiť svoj objem minimálne dvojnásobne, na povrchu bude mať cesto veľa bublín. Nezabudnite, že pečieme chlieb, ktorý sa pripravuje bez miesenia, takže po dvoch hodinách kysnutia odložíme cesto v miske prikrytej deravou fóliou jednoducho do chladničky, najlepšie na noc.
  • Na druhý deň môžeme dať chlieb piecť. Ruky si namočíme do múky a vyberieme potrebné množstvo cesta z misky. Na pracovnej doske si cesto vytvarujeme do bochníka, alebo gule a položíme ho na plech vystlaným papierom na pečenie a posypaný múkou. Na plechu necháme cesto odokryté podkysnúť približne 40-60 minút a potom ho bez obáv vložíme do rúry vopred vyhriatej na 235 stupňov. Pečieme na strednej priečke rúry približne 45 minút. Po vybratí necháme chlieb vychladnúť na mriežke.
  • Ak chcete, aby vám domáci chlebík vydržal dlhšie, ukladajte ho do chladničky. Nevyschne, ale dlhšie si zachová vlhkosť a čerstvosť. V chladničke vám domáci chlieb vydrž aj 2 týždne. Prajeme veľa šťastia pri pečení a dobrú chuť!

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

sovkusom.ru

You Might Also Like