Úžasný krémový karfiol pečený v rúre: Sýte jedlo bez mäsa!

Máte chuť na niečo skutočne výnimočné? Tento pečený karfiol je recept, ktorý hľadáte! Poskytuje nezameniteľnú krémovú konzistenciu a lahodnú chuť, ktorá vás dostane. Táto pochúťka je ideálna na podávanie ako hlavné jedlo, ale rovnako lahodne doplní aj vaše obľúbené mäsové pokrmy.

Potrebujete:

  • 1 hlávku karfiolu
  • 3,5 dl smotany na varenie
  • soľ podľa chuti
  • čierne mleté korenie podľa chuti
  • 300 g údeného tvrdého syra
  • 1 čajovú lyžičku kajenského korenia

Postup:

  1. Najprv karfiol rozdelíme na ružičky a uvaríme vo vriacej vode až do mäkka. Výsledok skontrolujeme tak, že do ružičky zapichneme vidličku. Buďte opatrní, aby ste karfiol nerozvarili.
  2. Uvarený karfiol preložíme do žiaruvzdornej misy, kde ho premiešame s koreninami.
  3. Potom karfiol zalejeme smotanou na varenie a posypeme nastrúhaným syrom.
  4. Karfiol pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 20 – 35 minút. Pečieme až do zlatohneda.

Hotový karfiol servírujeme ešte teplý. Pre ešte lepšiu chutnú večeru môžete pripraviť karfiol deň vopred a v deň servírovania ho už len zapiecť. Dobrú chuť!

zdroj foto+text: sobors.hu

You Might Also Like