Máte chuť na niečo skutočne výnimočné? Tento pečený karfiol je recept, ktorý hľadáte! Poskytuje nezameniteľnú krémovú konzistenciu a lahodnú chuť, ktorá vás dostane. Táto pochúťka je ideálna na podávanie ako hlavné jedlo, ale rovnako lahodne doplní aj vaše obľúbené mäsové pokrmy.
Potrebujete:
- 1 hlávku karfiolu
- 3,5 dl smotany na varenie
- soľ podľa chuti
- čierne mleté korenie podľa chuti
- 300 g údeného tvrdého syra
- 1 čajovú lyžičku kajenského korenia
Postup:
- Najprv karfiol rozdelíme na ružičky a uvaríme vo vriacej vode až do mäkka. Výsledok skontrolujeme tak, že do ružičky zapichneme vidličku. Buďte opatrní, aby ste karfiol nerozvarili.
- Uvarený karfiol preložíme do žiaruvzdornej misy, kde ho premiešame s koreninami.
- Potom karfiol zalejeme smotanou na varenie a posypeme nastrúhaným syrom.
- Karfiol pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 20 – 35 minút. Pečieme až do zlatohneda.
Hotový karfiol servírujeme ešte teplý. Pre ešte lepšiu chutnú večeru môžete pripraviť karfiol deň vopred a v deň servírovania ho už len zapiecť. Dobrú chuť!
zdroj foto+text: sobors.hu