Úžasný dezert za 5 minút, zmiešajte kondenzované mlieko so želatínou, bez rúry, bez múky!

Skvostný nepečený dezert s kondenzovaným mliekom, ktorý si pripravíte rýchlo a jednoducho. Sušienkové cesto netreba piecť, čo vám ušetrí čas a úsilie. Dezert navyše pôsobí atraktívne a jeho chuť vás určite očarí.

 

Ingrediencie:

  • 180 g maslových alebo kakaových sušienok
  • 80 g masla
  • 150 g mlieka
  • 30 g želatíny
  • 400 g mascarpone alebo iného smotanového syra
  • 300 g sladeného kondenzovaného mlieka
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 3 PL kakaa

Postup:

  1. Sušienky si rozmixujeme na jemný prášok.
  2. Pridáme k nim rozpustené maslo a dobre premiešame.
  3. Vzniknutú hmotu natlačíme pomocou pohára na dno tortovej formy s priemerom 18 cm, ktorú sme si predtým pokryli papierom na pečenie. Formu odložíme na chvíľu do chladničky.
  4. V samostatnej miske si rozmiešame mlieko so želatínou a necháme ju napučať.
  5. Mascarpone alebo iný smotanový syr vyšľaháme s kondenzovaným mliekom a potom zmiešame so šľahačkovou smotanou.
  6. Zašľaháme napučanú a rozpustenú želatínu.
  7. Túto hmotu teraz rozdelíme na dve časti do dvoch samostatných misiek. Do jednej zašľaháme kakao.
  8. Na sušienkový základ striedavo vrstvíme bledú a tmavú hmotu lyžicou, aby vytvárala kruhový vzor. Potom špajdľou potiahneme vzor od krajov smerom dnu a potom smerom von.
  9. Dezert odložíme na pár hodín do chladničky, aby stuhol. Potom ho vyberieme, odstránime formu a papier na pečenie, a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Postupujte podľa tohto jednoduchého návodu z YouTube a urobte si tento chutný dezert:

zdroj: Zdravo a chutne

You Might Also Like