Úžasný dezert z tvarohu, smotany a Salka: 10 minút prípravy a máte dezert lepší ako zmrzlina! Ulahodí každému maškrtníkovi.

Spread the love

Výnimočný dezert z tvarohu, smotany a salka, ktorý pripravíte skutočne rýchlo a ulahodí každému maškrtníkovi.

Potrebujeme:

tvaroh plnotučný – 600 g
kondenzované mlieko – 1 plechovka  (370 g)
smotana na šľahanie – 300 ml
kakao alebo granko – 30 gr.
želatína – 30 g instantná
voda – 100 ml

Postup:

Želatínu dáme napučať do studenej vody.

Tvaroh si zmiešame so salkom a rozmixujeme na jemnú hmotu.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme na tuhú šľahačku.

Šľahačku vmiešame do tvarhovej hmoty.

Do výsledného krému vmiešame želatínu, ktorú sme si zahrievaním rozpustili – postupujeme tak, že najskôr asi lyžicu tvarohovej hmoty zmiešame so želatínou a následne vmiešame do zvyšného obsahu.

Krém rozdelíme na dve časti, do jednej vmiešame kakao.

Teraz obe hmoty opatrne premiešame – miešame ručne, zdola nahor, aby si zmes zachovala mramorovú štruktúru.

Navrstvíme do silikónovej formy, prikryjeme fóliou a dáme vychladiť – ideálne na celú noc.

Potom vyberieme, zložíme fóliu a obrátime pomocou dosky. Hotovo, výnimočný dezert je na svete.

Dobrú chuť. Zdroj: yotube

You Might Also Like