S nami objavíte fantastickú delikatesu, ktorá vás zaujme svojou jednoduchosťou a rýchlosťou prípravy. Tento nepečený čokoládový cheesecake nevyžaduje žiadnu múku, kondenzované mlieko ani rúru. Poďme sa pustiť do prípravy tohto lahodného dezertu!
Ingrediencie:
- 200 g čokoládových oblátok
- 5 bielkov
- 300 g práškového cukru
- 100 ml vody
- 10 g želatíny
- 20 g kakaa
Na polevu:
- 100 g čokolády
- 80 g masla
Postup prípravy:
- V miske rozmixujte čokoládové oblátky a pridajte ich do tortovej formy, ktorú ste z vnútornej strany obalili fóliou. Rozotrite hmotu rovnomerne po dne.
- Oddelte bielky od žĺtkov a vložte ich do misky. V pohári s vodou rozmiešajte želatínu a nechajte ju napučať.
- Šľahajte bielky a postupne pridávajte práškový cukor, až kým nevznikne pevná pena. Potom za šľahania pridajte roztopenú želatínu.
- Polovicu peny vlejte do tortovej formy, do druhej polovice v miske pridajte kakao a zašľahajte. Následne zmes nalejte do formy.
- Premiešajte zmesi vo forme a vložte do chladničky na 30 minút.
- Po vychladnutí vyberte dezert z formy, odstráňte fóliu a pripravte polevu. V menšom hrnci za stáleho miešania roztopíte čokoládu s maslom.
- Čokoládovú polevu nalejte na dezert a pomocou špachtle ju dôkladne rozotrite po celej ploche. Dezert potom vložte na ďalších 30 minút do chladničky.
- Vychutnajte si tento úžasný čokoládový dezert a dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: Zdravo a chutne