Úžasný čokoládový dezert za pár minút: Prekvapivo jednoduchý recept, ktorý vás očarí!

S nami objavíte fantastickú delikatesu, ktorá vás zaujme svojou jednoduchosťou a rýchlosťou prípravy. Tento nepečený čokoládový cheesecake nevyžaduje žiadnu múku, kondenzované mlieko ani rúru. Poďme sa pustiť do prípravy tohto lahodného dezertu!

Ingrediencie:

  • 200 g čokoládových oblátok
  • 5 bielkov
  • 300 g práškového cukru
  • 100 ml vody
  • 10 g želatíny
  • 20 g kakaa

Na polevu:

  • 100 g čokolády
  • 80 g masla

Postup prípravy:

  1. V miske rozmixujte čokoládové oblátky a pridajte ich do tortovej formy, ktorú ste z vnútornej strany obalili fóliou. Rozotrite hmotu rovnomerne po dne.
  2. Oddelte bielky od žĺtkov a vložte ich do misky. V pohári s vodou rozmiešajte želatínu a nechajte ju napučať.
  3. Šľahajte bielky a postupne pridávajte práškový cukor, až kým nevznikne pevná pena. Potom za šľahania pridajte roztopenú želatínu.
  4. Polovicu peny vlejte do tortovej formy, do druhej polovice v miske pridajte kakao a zašľahajte. Následne zmes nalejte do formy.
  5. Premiešajte zmesi vo forme a vložte do chladničky na 30 minút.
  6. Po vychladnutí vyberte dezert z formy, odstráňte fóliu a pripravte polevu. V menšom hrnci za stáleho miešania roztopíte čokoládu s maslom.
  7. Čokoládovú polevu nalejte na dezert a pomocou špachtle ju dôkladne rozotrite po celej ploche. Dezert potom vložte na ďalších 30 minút do chladničky.
  8. Vychutnajte si tento úžasný čokoládový dezert a dobrú chuť!

Videorecept:

zdroj: Zdravo a chutne

You Might Also Like