Úžasné želé kocky z HRNČEKA: Fantastický tvarohový koláč s ovocím, ktorý moje deti milujú!

Spread the love

Potrebujeme:

Na cesto:

1 hrnček práškového cukru (použite hrnček s objemom 200-250 ml)

1 hrnček vlažnej vody

1 hrnček rastlinného oleja neutrálnej chuti

2 hrnčeky polohrubej výberovej múky

3 celé vajcia

1/2 balíčka kypriaceho prášku

Na tvarohovú náplň:

500 g hladkého tvarohu (bez hrudiek)

150 g masla

150 g kyslej smotany

1 hrnček práškového cukru

1 vanilkový cukor

Kôra z polovice chemicky neošetreného citróna

Na ovocnú vrstvu:

asi 500 g ovocia (ak používame kompótové ovocie, uberieme cukor)

2 lyžičky citrónovej šťavy

6 plátkov želatíny (alebo 2 bal. Tortového želé)

Postup:

Najprv si pripravíme cesto. Vajcia rozšľaháme s cukrom do nadýchanej bledej peny, pridáme olej a vodu, premiešame a nakoniec prisypeme preosiatu múku s kypriacim práškom. Ak chceme korpus tmavý, pridáme aj 1 lyžicu kakaa. Vareškou vymiešame dohladka.

Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 20-25 minút. Hotový korpus necháme vychladnúť. Po vychladnutí umiestnime okolo korpusu štvorhrannú tortovú formu alebo si ju vyrobíme z alobalu.

Na tvarohovú plnku si v miske mixérom vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovým cukrom do mäkkého krému. Pridáme citrónovú kôru a premiešame. Do vyšľahaného masla postupne pridávame mäkký tvaroh a kyslú smotanu – všľahávame.

Na hotový korpus nanesieme tvarohovú vrstvu (vďaka tortovej forme alebo alobalovej zábrane okolo koláče sa jednotlivé vrstvy budú pekne vrstviť a nesteká z koláča). Dáme do chladničky, kým si nepripravíme ovocnú vrstvu.

Na ovocnú vrstvu si čerstvé ovocie pokvapkáme trochou citrónu, ak robíme s čerstvým ovocím.

Plátky želatíny si pripravíme podľa návodu na obale.

Želatínu nalejeme na ovocie.

Želáme vám dobrú chuť!

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like