Úžasné domáce pečivo: Pečiem ho doma skoro každý deň a je ako z pekárne!

Zdieľať článok na

Dnes Vám ukážeme geniálny recept, vďaka ktorému pripravíte svojej rodine tie najchutnejšie žemle. Ich chuť je dokonalá. Sú vláčne, chrumkavé a čerstvé vydržia aj tri dni. Takéto žemle sa nedajú nemilovať.

Uvidíte, že výsledok Vás milo prekvapí a tieto žemle si zamilujete Vy, aj celá Vaša rodina. Pripravte je svojim blízkym ešte dnes. Za 15 minút máte všetko hotové.

POTREBUJEME:

1 čajová lyžička cukru
150 ml oleja
1 čajová lyžička soli
3 vajcia
250 ml mlieka
600 g hladkej múky
1 kocka droždia (42 g)

POSTUP

Do misky rozdrobte kocku droždia, pridajte cukor, zalejte trochou vlažného mlieka a zľahka posypte múkou. Premiešajte a nechajte na teplom mieste vykysnúť. Keď droždie vykysne, pridajte zvyšok mlieka a ostatné prísady a vypracujte cesto. Poprášte hladkou múkou a nechajte kysnúť na teplom mieste asi hodinu. Po vykysnutí cesto vyklopte na valček a znova ho prepracujte, potom ho rozdeľte na kúsky veľké asi ako marhuľa. Vytvarujte guľky a položte ich priamo na plech vystlaný papierom na pečenie. Nevadí, ak sú guľky hrudkovité, počas pečenia sa sploštia. Môžete ich nakrojiť priečne zhora. Na plechu nechajte asi 30 minút kysnúť. Potom buchty potrieme rozšľahaným vajcom a podľa chuti posypeme soľou, makom, sezamom, strúhaným syrom atď. Dobré domáce buchty pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút.

Zdieľajte tento super recept na domáce pečivo is Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú! 


Zdieľať článok na

You Might Also Like