INGREDIENCE
Cesto:
1 pohár cukru, kryštál, (poháre alebo hrnček 250 ml)
2 poháre hladká múka
1 pohár mlieko
1/2 pohára olej
2 celé vajcia
1 balíček kypriaci prášok do pečiva
1 balíček vanilkový cukor
1 polievková lyžica kakao, prášok
Krém:
1/2 litra mlieko
100 gramov cukru, kryštál
2 balíčky vanilkového pudingu, v prášku
150 gramov maslo (nesolené)
500 gramov tvarohu, mäkkého
trochu rum
Poleva:
200 gramov čokolády na varenie
500 gramov kyslá smotana, (2 kelímky)
PRÍPRAVA:
Cesto
1. Do mixovacej nádoby vložte cukor, múku, vajcia, mlieko, olej, kypriaci prášok do pečiva, vanilkový cukor a vymiešajte. Polovicu cesta nalejte na vopred vymastený a múkou vysypaný plech. Druhú polovicu nechajte v mixovacej nádobe a primiešajte kakao na 5 sekúnd mixujte. Potom nalejte na svetlé cesto a dajte piecť 20minut pri 180C.
Krém:
1. Do čistej nádoby na mixovanie nalejte mlieko a pridajte vanilkový puding, cukor nasaďte šľahaciu metličku a varte 7 minút pri šľahaní. Nechajte vychladiť a pridajte maslo, tvaroh a trochu rumu a vyšľahajte v hladký krém. Krém naneste na upečený korpus.
Poleva:
1. Vo vodnom kúpeli rozpustite tabuľku čokolády po rozpustení zmiešajte so zakysanou smotanou a naneste na krém a vidličkou rozotrite tak aby vznikli vlnky.