Úžasná SLANÁ BÁBOVKA: Od kedy mi dala tento recept, u nás doma sú to tie najobľúbenejšie slané raňajky či večera!

Hľadáte originálny nápad na rýchlu večeru alebo chutné občerstvenie pre vašich hostí?

Predstavujeme vám zaujímavý recept na slanú zemiakovú bábovku, ktorá vás očarí svojou jednoduchou prípravou a vynikajúcou chuťou. Zemiaková bábovka sa stane hitom na vašom stole, a to nielen svojím vzhľadom, ale aj jedinečnými chuťovými zážitkami.

Ingrediencie:

  • 450 g zemiakov
  • 1 vajce
  • 2 PL parmezánu
  • soľ podľa chuti
  • čierne mleté korenie
  • 100 g mozzarelly
  • 100 g mortadelly alebo inej mäkkej salámy
  • strúhanka
  • maslo na vymastenie

Postup:

  1. Najprv si ošúpte zemiaky a vložte ich do hrnca s vodou. Nechajte ich povariť 4 minúty vo vriacej vode, potom ich scedíte a necháte mierne vychladnúť.
  2. Postrúhajte vychladnuté zemiaky na hrubom strúhadle a zmiešajte ich so strúhaným parmezánom, vajíčkom, soľou a čiernym mletým korením.
  3. Formu na bábovku vymažte maslom a vysypte strúhankou. Rovnomerne do nej navrstvite polovicu zemiakovej hmoty a uhladte ju lyžičkou.
  4. Na zemiakovú hmotu navrstvite strúhanú mozzarellu a pokrájanú mortadellu na malé kocky.
  5. Prikryte všetko druhou vrstvou zemiakovej hmoty a na vrchu jemne posypte strúhankou.
  6. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 180 °C dozlatista. Podávajte teplé aj studené.

Dobrú chuť!

Videorecept:

zdroj: cucina wafaa

You Might Also Like