Úžasná alternatíva pizze: Objavte tento jedinečný recept na domáci plnený chlieb, ktorý si získa vaše srdcia!

Ak ste milovníkom pizze, ale hľadáte bezmäsitú alternatívu, tento recept na domáci chlieb v tvare pizze s plnenými okrajmi vás určite nadchne. Táto pochúťka je dokonalou kombináciou chrumkavosti a lahodných ingrediencií, ktoré spolu vytvárajú výnimočný gurmánsky zážitok.

Na prípravu tejto delikatesy budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 400 g hladkej múky
  • 100 ml vody
  • 100 ml mlieka
  • 2 PL hladkej múky
  • 1 ČL kryštálového cukru
  • 1 ČL soli
  • 20 g čerstvého droždia
  • 1 bielok
  • 1 žĺtok
  • 3 PL olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 1 červenú papriku
  • konzervované feferónky
  • 3 PL konzervovanej kukurice
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mozzarellu
  • čierne olivy
  • paradajkovú omáčku
  • sezamové semienka

Postup prípravy:

  1. V miske rozdrobte droždie, pridajte teplú vodu, teplé mlieko, múku a cukor. Premiešajte metličkou, zakryte utierkou a nechajte kysnúť 10 minút.
  2. Pridajte do misy s kváskom bielok, soľ, olej a múku. Zmiesajte a vytvorte hladké cesto. Zakryte utierkou a nechajte kysnúť 30 minút na teplom mieste.
  3. V čistej miske zmiešajte nakrájanú cibuľu, papriku, feferónky, kukuricu, soľ a čierne korenie.
  4. Vyložte cesto na pomúčenú podložku a rozdeľte na 8 častí.
  5. Z cesta vytvorte guličky a uložte ich vedľa seba. Následne rozvaľkajte cesto, okraje posypte strúhanou mozzarellou a zrolujte smerom do stredu.
  6. Položte cesto na plech s papierom na pečenie. Stred cesta potrite paradajkovou omáčkou, pridajte zeleninovú zmes, olivy, posypte okraje sezamovými semienkami.
  7. Pečte v rúre predhriatej na 180°C počas 20 minút.
  8. Po upečení nechajte chlieb vychladnúť a potom môžete servírovať. Dobrú chuť!

Video návod:

zdroj: Einfache Rezepte

You Might Also Like