Už žiadne zložité torty! Zmiešajte kakao, smotanový krém, kúsky čokolády a vykúzlite ten najchutnejší zákusok!

Spread the love

Až ochutnáte túto kakaovú tortu, bude vám jasné, že ste vo svojom živote nič lepšie ešte nejedli. Neveríte? Skúste tento recept a presvedčte sa sami. Lákadlom je hlavne kombinácia kakaového cesta s lahodným smotanovým krémom. Keď sa k tomu pridajú ešte čokoládové kúsky na povrchu, všetko vytvorí tak lahodnú kombináciu, že s jeho konzumáciou nebudete chcieť prestať. Ak neveríte, vyskúšajte ho a presvedčte sa sami.

Potrebné suroviny:

30 dkg múky
12 g tuku
15 dkg cukru kryštál
2 vajcia
3 dcl mlieka
2 lyžice kakaového prášku
1 balenie prášku do pečiva
1 balenie vanilkového cukru
1 citrónová kôra

Krém:

7,5 dcl mlieka
6 lyžíc detskej krupice
5 lyžíc cukru
2 vanilkové cukry
20 dkg masla

Postup:

Zmiešajte suroviny a upečte cesto:

Ideme na prípravu cesta, ktorá je veľmi jednoduchá. Keď máte po ruke všetky potrebné ingrediencie, stačí ich len zmiešať dohromady. Ideálne je použiť kuchynského robota, ktorý vám uľahčí prácu a všetko výrazne zjednoduší. Dôležité je vytvoriť vláčne cesto ktoré bude bez hrudiek a hlavne bude mať tiež jednotnú kakaovú farbu. Potom cesto nalejte na plech, ktorý pokryte papierom na pečenie. Teraz už len zamieri do rúry rozohriatej na 180 stupňov Celzia. Doba pečenia je zhruba 20 – 30 minút, podľa výšky cesta. Následne vyberte z rúry a nechajte pri izbovej teplote pozvoľna chladnúť.

Teraz prichádza čas na prípravu krému:

Najprv zohrejte mlieko a potom v ňom rozpustite všetky ingrediencie okrem masla. Stále miešajte, kým nezačne výrazne hustnúť. Keď dosiahnete požadovanej konzistencie, zložte zo sporáka a vhoďte do krému na kocky nakrájané maslo, miešajte a nechajte ho rozpustiť. Potom vložte hrniec s krémom do chladničky, aby sa čo najrýchlejšie chladil. Keď k tomu dôjde, máte všetko pripravené na to vytvoriť si lahodnú kakaovú tortu.

Základom je vrstvenie!

Vezmite si cesto, ktoré je potrebné rozpoliť na polovicu. K tomu poslúži veľký nôž, alebo môžete cesto prerezať pomocou nite. Základom pre kakaovú  torta je cesto, ktoré pomažte ľubovoľnou marmeládou, podľa vašej chuti. Nasleduje vrstva krému, ktorého sú použité zhruba 2/3. Na neho nanesiete druhú polovicu cesta a potom zostávajúci krém. Potom už stačí len nalámať na menšie kúsky mliečnu alebo horkú čokoládu, ktorou vrch torty posypete. Následne skrz cedník poprášite tiež holandským kakaom a dáte na niekoľko hodín do chladničky. Tým je torta hotová a vy si môžete ukrojiť a ochutnať. Dáte nám za pravdu v tom, že je skutočne skvelá?

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like