Už nikdy nebudete smažiť zemiaky! Recept na chrumkavé zemiaky z plechu, ktoré sú mäkké a šťavnaté zvnútra!

Zemiaky sú tradičnou prílohou, ktorú pozná každý. Ale čo tak ich pripraviť trochu netradične, a to bez použitia panvice? Predstavujeme vám recept na chrumkavé zemiaky z plechu, ktoré sú mäkké a šťavnaté zvnútra. Sú ideálnou prílohou, alebo skvelou večernou maškrtou. Výborne chutia s ľahkou cesnakovou omáčkou.

Tento recept sme objavili na youtube kanáli Il Rifugio Perfetto a rozhodli sme sa ho s vami podeliť.

Ingrediencie:

  • 4 veľké zemiaky
  • 2 plné hrsti parmezánu
  • 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
  • 1 čajová lyžička sušeného rozmarínu
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • Olivový olej
  • Soľ

Pre cesnakovú omáčku potrebujeme:

  • Biely jogurt
  • 1 strúčik čerstvého cesnaku
  • Olivový olej
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • Bylinky a koreniny podľa chuti

Postup prípravy:

  1. Zemiaky ošúpeme a prekrojíme napoly. Každú polovicu zemiaku potom krájame na mesiačiky.
  2. Zemiaky dôkladne osušíme a preložíme do veľkej misy.
  3. Zemiaky prelejeme olivovým olejom a dôkladne premiešame.
  4. K zemiakom pridáme soľ a korenie. Ak chcete pripraviť väčšie množstvo zemiakov, zvýšte aj množstvo korenín.
  5. Potom pridáme papriku, rozmarín, sušený cesnak a opäť všetko premiešame.
  6. Nakoniec pridáme nadrobno nastrúhaný parmezán a ešte raz všetko premiešame.
  7. Plech vyložíme papierom na pečenie a zemiaky naň jednotlivo ukladáme.
  8. Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov asi 40 minút.

Zemiaky podávame ako prílohu k mäsu, alebo ako rýchlu večeru!

Video recept:

zdroj: Il Rifugio Perfetto

You Might Also Like