Zemiaky sú tradičnou prílohou, ktorú pozná každý. Ale čo tak ich pripraviť trochu netradične, a to bez použitia panvice? Predstavujeme vám recept na chrumkavé zemiaky z plechu, ktoré sú mäkké a šťavnaté zvnútra. Sú ideálnou prílohou, alebo skvelou večernou maškrtou. Výborne chutia s ľahkou cesnakovou omáčkou.
Tento recept sme objavili na youtube kanáli Il Rifugio Perfetto a rozhodli sme sa ho s vami podeliť.
Ingrediencie:
- 4 veľké zemiaky
- 2 plné hrsti parmezánu
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
- 1 čajová lyžička sušeného rozmarínu
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- Olivový olej
- Soľ
Pre cesnakovú omáčku potrebujeme:
- Biely jogurt
- 1 strúčik čerstvého cesnaku
- Olivový olej
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Bylinky a koreniny podľa chuti
Postup prípravy:
- Zemiaky ošúpeme a prekrojíme napoly. Každú polovicu zemiaku potom krájame na mesiačiky.
- Zemiaky dôkladne osušíme a preložíme do veľkej misy.
- Zemiaky prelejeme olivovým olejom a dôkladne premiešame.
- K zemiakom pridáme soľ a korenie. Ak chcete pripraviť väčšie množstvo zemiakov, zvýšte aj množstvo korenín.
- Potom pridáme papriku, rozmarín, sušený cesnak a opäť všetko premiešame.
- Nakoniec pridáme nadrobno nastrúhaný parmezán a ešte raz všetko premiešame.
- Plech vyložíme papierom na pečenie a zemiaky naň jednotlivo ukladáme.
- Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov asi 40 minút.
Zemiaky podávame ako prílohu k mäsu, alebo ako rýchlu večeru!
Video recept:
zdroj: Il Rifugio Perfetto