Tvarohový koláč: Tento koláč je úžasne nadýchaný a nie je suchý. Chutí skvele!

Ak máte radi lahodné koláče s kávou alebo čajom, určite by ste mali vyskúšať tento recept. Tento koláč je úžasne nadýchaný a nie je suchý. Chutí skvele! Príprava je jednoduchá a výsledok stojí za to!

Zloženie:

130 ml mlieka
100 g tvarohu
100 g masla
8 vaječných žĺtkov
60 g hladkej múky
60 g kukuričnej múky
13 vaječných bielkov
150 g cukru

Rúru predhrejte na 160 °C. Mlieko zohrejte v hrnci, pridajte maslo a tvaroh. Miešajte, kým sa všetko nespojí. Vo veľkej miske vymiešajte žĺtky a pridajte ich do tvarohovej zmesi v hrnci a nechajte vychladnúť. Potom pridajte pšeničnú a kukuričnú múku. Dôkladne premiešajte, aby v zmesi neboli hrudky. V samostatnej miske vyšľahajte sneh, pridajte cukor a potom ho vmiešajte do tvarohovej zmesi.
Do okrúhlej formy vložte papier na pečenie. Obvod plechu vyložte papierom. Koláč sa bude piecť vo vodnom kúpeli, preto je potrebné formu zabezpečiť alobalom a umiestniť ju do plytkej žiaruvzdornej nádoby naplnenej vodou.

Pečte 25 minút pri teplote 160 °C. Potom znížte teplotu na 135 °C a pečte ďalších 55 minút. Pravidelne kontrolujte, či nie je potrebné viac vody.

Podávajte posypané práškovým cukrom. Koláč výborne chutí aj s jahodami.

You Might Also Like