Tvarohové slimáky s luxusnou polevou z kyslej smotany – lahodná a vláčna chuť!

Spread the love

Slimáky s tvarohom, ktoré Vám dnes ukážeme, sú úžasne vláčne. Náplň je božsky lahodná a jemná, takže sa nenájde nikto, komu by nechutila. Vyskúšajte tento recept s nami a nebudete ľutovať. Tento recept si zamilujete ihneď po prvom ochutnaní a všetci Vás za tieto tvarohové slimáky budú nosiť na rukách

Je zbytočné tieto slimáky popisovať slovami. Tie proste musíte vyskúšať. Uvidíte že sa k nim budete radi vracať.

INGREDIENCIE:

350 g múky
kocka droždia (alebo sáčok sušeného)
100 ml mlieka
50 g cukor
50 g masla
70 g kyslej smotany
3,5 g soli

NÁPLŇ:

500 g tvarohu
1 vajce
100 g cukru

POLEVA:

200 ml kyslej smotany
1 polievková lyžica cukru

POSTUP:

Do teplého mlieka vmiešame droždie a pridáme pol lyžičky cukru, 2-3 lyžice múky. Nechajte vzísť kvások, zhruba 30-40 minút
Potom v mise zmiešajte všetky sypké prísady. Pridajte maslo, smotanu a premiešajte.
Kvások zapracujeme do zvyšných surovín a vymiesime cesto. Cesto nechajte odpočinúť 10-15 minút.
Odpočinuté cesto znova premiesime. Cesto teraz prikryjeme a necháme na teplom mieste nakysnúť.
Medzitým si z tvarohu, vajcia a cukru pripravíme náplň. Všetky tieto suroviny zmiešajte dohromady.
Teraz si rozvaľkajte cesto. Na hrúbku zhruba 0,5-1 cm a do tvaru obdĺžnika.
Na rozvaľkané cesto poukladáte náplň. Teraz cesto aj s náplňou zrolujte do rolády.
A teraz stačí nakrájať slimáky. Z jednej rolády by Vám slimákov malo vyjsť 20. Slimákov vyskladajte na plech vystlaný papierom na pečenie.
V priebehu pečenia slimáky nadobudnú objem. 5-7 minút pred koncom pečenia môžete slimáky potrieť vajcom. Pečieme pri 180-200 stupňoch podľa rúry, dozlatista.
Zmiešajte si nakoniec smotanu s cukrom. Po upečení zalejte slimáky smotanou s cukrom. Nechajte slimáky zakryté a po vychladnutí odkryte.

 Zdieľajte tento super recept na domáce tvarohové slimáky aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež moc pochutnajú!

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

zdroj: timeshola.ru

You Might Also Like