Túto Snickers tortu si zamilujete: Najchutnejší a najjednoduchší recept vôbec! Vaša nová závislosť!

Milujete Snickers tyčinky? Máme pre vás vynikajúci recept na lahodný dezert, ktorý pripomína chuť tejto obľúbenej čokoládovej pochúťky. SNICKERS torta s čokoládou, karamelom a orieškami je neuveriteľná dobrota, ktorá ohúri všetkých hostí.

Postupujte podľa tohto jednoduchého receptu a pripravte si SNICKERS tortu, ktorú zvládne každý:

Potrebujeme:

  • Tortová forma s priemerom 20 cm
  • 3 vajcia
  • 80 g kryštálového cukru
  • 80 g hladkej múky
  • 20 g kakaa
  • 50 ml mlieka
  • 30 ml rastlinného oleja
  • štipku soli
  • 1 ČL prášku do pečiva

Na karamel (možno ho nahradiť vareným kondenzovaným mliekom):

  • 150 ml šľahačkovej smotany
  • 150 g kryštálového cukru
  • 50 g masla
  • štipku soli
  • 100 g arašidov

Na krém:

  • 400 g mascarpone alebo iného smotanového syra
  • 150 ml šľahačkovej smotany
  • 1 ČL vanilkového cukru
  • 25 g práškového cukru

Na polevu:

  • 130 g čokolády
  • 50 ml šľahačkovej smotany
  • 40 g arašidov

Postup:

  1. Rozklepnite 3 vajcia do misy, pridajte štipku soli, kryštálový cukor a vyšľahajte do peny. Potom zašľahajte rastlinný olej a 50 ml mlieka.
  2. Pridajte preosiatu múku s kypriacim práškom a kakaom a premiešajte. Tortovú formu vysteľte papierom na pečenie a nalejte do nej cesto. Pečte v predhriatej rúre pri 180 °C asi 25-30 minút.
  3. Medzitým pripravte karamel: V hrnci skaramelizujte cukor, potom ho zalejte horúcou šľahačkovou smotanou a varíme do homogénnej hmoty. Pridajte zmäknuté maslo a štipku soli.
  4. Upečený korpus vyberte z rúry a formy, odstráňte papier na pečenie. Nasekajte arašidy.
    1. Vyšľahajte smotanový syr v mise so šľahačkovou smotanou, vanilkovým cukrom a práškovým cukrom na hladký krém.

     

    1. Korpus si prerežte na 3 časti. Na spodok formy položte jeden plát a navrstvite štvrtinu krému. Pridajte karamelovú vrstvu a posypte orieškami (časť si odložte do polevy).
    2. Navrstvite druhú časť krému a prikryte druhým plátom korpusu.

     

    1. Opäť navrstvite krém, karamel, oriešky a znova krém. Na vrch priložte tretí plát korpusu a celý dezert odložte do chladničky na 1-2 hodiny.
    2. Pripravte polevu: Nalámajte čokoládu do misky, zalejte horúcou šľahačkovou smotanou a vymiešajte hladkú polevu. Primiešajte zvyšné arašidy.

     

    1. Polejte vychladený dezert čokoládovou polevou a odložte ho do chladničky ešte na 15-20 minút. Potom môžete tortu nakrájať a podávať.

    Dobrú chuť!

Videorecept:

zdroj: Ellenina kuchyňa

You Might Also Like