Tradičný recept na bravčové výpečky s kapustou, kyslou smotanou a knedlíkmi.

Spread the love

Kto by nepoznal tradičné české jedlo – vepřo, knedlo, zelo. Táto klasika sa podáva naprieč všetkými českými domácnosťami a nenájde sa ani u nás snáď nikto, kto si tento pokrm aspoň občas nedopraje.

Pokiaľ toto jedlo tiež doma pripravujete, iste máte ten svoj obľúbený recept. Ak sa však ešte len chystáte ho variť prvýkrát, skúste túto zapekanú variantu. Nakoniec stačí pridať len knedľu a kyslú smotanu.

Zloženie

1 kg kapusty
1 kg bravčového mäsa
malá cibuľa
trocha červenej papriky
soľ, korenie

Príprava:

Kapustu vložte do vymasteného plechu, posypeme červenou paprikou a pridajte nakrájanú cibuľu. Nakoniec pridajte kusy mäsa a zalejte 150 ml vody a zakryte alobalom a pečte v rúre. Raz za čas premiešajte a po upečení podávajte s vhodnou prílohou a kyslou smotanou.

zdroj: bidista.com

You Might Also Like