Tieto vynikajúce zemiakové placky s pórom sú rýchle, jednoduché a úžasne chutné. Tento recept je ideálny pre každého, kto chce pripraviť rýchlu večeru alebo občerstvenie pre priateľov. Póru dodávajú plackám nezameniteľnú chuť a vôňu. Pripravte si tie najlepšie zemiakové placky podľa tohto receptu a staňte sa hviezdou svojej kuchyne!
Ingrediencie:
- 500 – 600 g zemiakov
- 1 vajce
- 70 – 90 g póru
- 20 – 30 g hladkej múky
- 1 polievková lyžica kyslej smotany
- rastlinný olej na vysmážanie
- soľ (podľa chuti)
- čierne mleté korenie (podľa chuti)
Postup:
- Umyjeme a nakrájame pór na drobno.
- Ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na menšie kúsky.
- V mixéri zmixujeme zemiaky spolu s vajíčkom, kyslou smotanou, soľou a korením.
- Pridáme nakrájaný pór a zapracujeme hladkú múku.
- Na panvici rozhorúčime rastlinný olej. Pomocou lyžice na panvicu nanesieme zemiakovú zmes.
- Placky vysmažíme z oboch strán dozlatista a potom ich položíme na papierové utierky, aby sme odtokli prebytočný tuk.
Videorecept:
https://youtu.be/KUfAxNmFtO8
zdroj: Sprint Cooking