Toto sú tie najlepšie KARAMELOVÉ VETERNÍKY, ktoré chutia lepšie, ako tie z cukrárne. Neváhajte ani chvíľu!

Suroviny:

250 ml vody
90 g 100% tuku
štipka soli
140 g hladkej múky
4 ks vajce

Krém:
0,5 l mlieka
2 bal. vanilkové pudingy
70 g cukru
200 g masla
3 bal. vanilkové cukry
4 PL rumu

Karamelová šľahačka:
100 g cukru
500 ml smetany na šľahanie
100 g cukru
200 ml šlehačky

Karamelová poleva:
150 g cukru
5-8 lyžíc šľahačky

 

Postup:

1. 250 ml vody, 90 g 100% tuku, štipka soli – to uvedieme do varu a pridáme 140g hl. múky, miešame tak 5 minút. Nechať vychladnúť a potom do toho po jednom vyšľahať 4 vajcia.


2.
Na plech striekať veterníčky. Pečiem v HV na 200 st. 15 minút a potom ešte na 170 st. asi 10-15 minút. Hlavne tú rúru neotvárať lebo nevybehnú. Rozkrajať ešte teplé.


3. 
Krém: 0,5 l mlieka, 2 vanilkové pudingy, 70 g cukru, 200 g masla, 3 vanilkové cukry, 4 PL rumu – uvariť puding, a potom pridávať vychladnutý do vyšľahaného masla.


4. 
Karamelová šľahačka: 100 g cukru, 350 ml smotany na šľahanie100 g cukru si upálime na zlatý karamel a 150 ml ohriatej smotany opatrne prilievame do karamelu, stále a opatrne miešame, uvoľňuje sa plno množstvo pary a mohli by sme sa opariť. Hrudky, ktoré sa vytvoria necháme rozpustiť, potom scedíme a po vychladnutí dáme na noc do chladničky. Druhý deň vyšľaháme 200 ml šľahačky a primiešame smotanový karamel.


5. 
Karamelová poleva: 150 g cukru si upálime na karamel. Za stáleho miešania po kvapkách pridávame 5-8 lyžíc šľahačky, inak by sa urobili hrudky. Riadime sa hustotou polevy. Mala by mať konzistenciu tekutého medu, či bude moc riedky, stačí zahustiť trošku práškovým cukrom. Hlavičky veterníkov namáčame a necháme odkvapkať.

Dobrú chuť!

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like