Toto sú tie najjemnejšie halušky pod slnkom! Nie sú v nich žiadne zemiaky a sú skutočne výborné.

Spread the love

Fantastický recept na domáce halušky na francúzsky spôsob, sú nesmierne jemné a lahodné. Najlepšie príloha ku všetkému!

Postup:

40 dg hl. múky
6 lyžíc masla (nie kopcovité)
3 vajcia
150 ml vody
soľ na chuť

Postup:

Maslo vymiešame s vajíčkami, pridáme preosiatu múku, vodu a dôkladne premiešame. S cestom je dobré pracovať a drevenej doske. Potom lyžičkou hádžeme do vriacej vody jednotlivé halušky (lyžičku si vždy namočíme do vody) a varíme, kým nevyplávajú na povrch. Podávame ako klasické halušky s omáčkami i do polievky. K paprikáše sú úplne dokonalé.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

Zdroj: zeny.osobnosti.cz

You Might Also Like