Toto sú najchutnejšie plnené kuracie prsia, aké som kedy jedol: Pripravte tento recept na večeru a spokojná bude celá vaša rodina!

Niekedy je to práve najjednoduchší recept, ktorý vás prekvapí svojou jedinečnosťou a chutnosťou. Dnes vám prinášame recept, ktorý som sa naučil v jednej reštaurácii a odvtedy sa stal neodmysliteľnou súčasťou nášho rodinného menu. Pripravte si najchutnejšie plnené kuracie prsia, aké ste kedy jedli!

S týmto receptom z youtube kanála Schnelle Kűche sa naučíte, ako pripraviť vynikajúce zapekané kuracie rolky.

Potrebujeme:

  • 4 kusy kuracích prsných rezov
  • soľ podľa chuti
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • 3 polievkové lyžice majonézy
  • 1/2 polievkovej lyžice horčice
  • 250 gramov tvrdého syra
  • niekoľko stoniek petržlenovej vňate
  • 1 strúčik cesnaku
  • rastlinný olej na potretie formy

Na prípravu šalátu:

  • čínsku kapustu
  • uhorku
  • reďkovku
  • jarnú cibuľku
  • petržlenovú vňať
  • 2 polievkové lyžice majonézy
  • soľ podľa chuti
  • mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. Kuracie prsia prekrojíme vodorovne na polovicu a posolíme, posypeme čiernym korením. Potom ich pokryjeme potravinovou fóliou a vyklepeme valčekom.
  2. V menšej miske zmiešame majonézu s horčicou.
  3. V ďalšej miske zmiešame nastrúhaný syr, nasekanú petržlenovú vňať a roztlačený cesnak.
  4. Kuracie prsia potrieme majonézovou zmesou, pridáme syrovú zmes a mäso zrolujeme.
  5. Formu na pečenie potrieme olejom a naukladáme vedľa seba kuracie rolky.
  6. Rolky potrieme majonézovou zmesou a dáme piecť do predhriatej rúry na 30 minút pri teplote 180°C.
  7. Po 30 minútach posypeme mäso syrovou zmesou a pečieme ešte ďalších 5 minút.
  8. Medzitým v veľkej miske zmiešame nakrájanú kapustu, uhorku, reďkovku, jarnú cibuľku a petržlenovú vňať. Potom pridáme majonézu, soľ a čierne korenie a všetko dôkladne premiešame.
  9. Hotové kuracie rolky servírujeme s čerstvo pripraveným šalátom.

Video recept:

Zdieľajte tento recept na sociálnych sieťach a pošlite ho svojim priateľom! Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky!

zdroj: rýchla kuchyňa

You Might Also Like