Toto nie sú obyčajné zapečené cestoviny! Tieto lasagne si zamilujete!

Každý pozná lasagne, ale poznáte lasagne v rožkoch? Pretože sme pripravili novú, zaujímavejšiu verziu klasiky! Bešamel bol nahradený zamatovo hladkou syrovou omáčkou a výsledok je vynikajúci! Presvedčte sa sami!

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa
1 červená paprika
1 plechovka paradajok (400 g)
150 g syra gouda
150 g strúhanej mozzarelly
2 šálky mlieka
12 plátkov cestovín lasagne
olej
soľ, korenie
3 čajové lyžičky hnedého cukru
1 čajová lyžička oregana
1 čajová lyžička sladkej papriky
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
štipka muškátového orieška
3 lyžičky zemiakového škrobu + 3 lyžice vody

Príprava :

Na panvici rozohrejte olej, orestujte na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridajte nakrájanú papriku a potom mleté mäso. Pridajte soľ a korenie. Niekoľko minút smažte a potom pridajte sladkú papriku, oregano a paradajky. Po niekoľkých minútach pridajte hnedý cukor, soľ a korenie. Keď omáčka zhustne, je hotová. Nechajte ho vychladnúť. Lasagne uvarte v osolenej vode.

Mlieko zohrejte v hrnci (ale nevarte), pridajte vodu zmiešanú so zemiakovým škrobom a premiešajte. Pridajte oba syry a premiešajte. Keď sa syr rozpustí, odstráňte ho z ohňa. Urobte malé lasagne – na cestoviny dajte lyžicu syrovej omáčky, potom trochu mäsovej omáčky, zrolujte a vložte do zapekacej misy. Nakoniec naň nalejte syrovú omáčku. Pečte približne 15 minút pri teplote 190 °C.

Pozrite si celé video s postupom:

You Might Also Like