Toto je u nás doma náš obľúbenejší zákusok: OPITÝ IZIDOR – neskutočná dobrota!

Spread the love

Potrebujeme:

Cesto:
* 70 g hladkej múky
* 2 a 1/2 lyžice kakaa
* 1/2 prášku do pečiva
* 4 vajcia
* 150 g masla
* 150 g práškového cukru
* 120 g mletých vlašských orechov

Krém I .:
* 200 g cukru múčka
* 120 g vlašských orechov
* 150 ml rumu

Krém II .:
* 180 g masla
* 120 g práškového cukru
* 1 vajce
* 200 g čokolády na varenie
* 2 lyžice stuženého tuku

Postup:

1.Prosejeme múku s kakaom a práškom do pečiva. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Rúru predhrejeme na 180 ° C, plech vyložíme papierom na pečenie.
2.V mise vyšľaháme maslo, cukor a žĺtky do peny. Postupne primiešame múku s kakaom a práškom do pečiva, vmiešame sneh. Cesto rozotrieme na papier na pečenie a pečieme asi 15-18 minút.
3.V mise zmiešame cukor s vlašskými orechmi a rumom, hmotu natrieme na vychladnutú placku a odložíme do chladu.
4.Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a vajcom, krém natrieme na orechovú zmes a znova dáme vychladiť.
5.Vo vodnom kúpeli rozpustíme nalámanú čokoládu so stuženým tukom, premiešame, necháme trochu vychladnúť, nalejeme na druhú vrstvu krému a rozotrieme.
6.Izidora necháme do druhého dňa odležať, pred podávaním krájame horúcim nožom na malé kocky.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like