Toto ide u nás doma na dračku: Slimáky plnené šunkou a syrom s veľmi jemnou chuťou!

Zdieľať článok na

Talianske závitky zvané „Girelli“ sú v slovenských domácnostiach známe ako slimáky z lístkového cesta, plnenie syrom a šunkou. Vždy zo stola zmiznú ako prvé. Popri obyčajných jednohubkáchk a chipsov, sú úplnou delikatesou.

Ich jednoduchá príprava je skôr fantastickým relaxom, ako fuška v kuchyni. Na tejto chuťovke nie je vôbec nič zložitého a Vaša snaha bude ocenená prázdnym tanierom. Pochutnáte si na nich obzvlášť v kombinácii s bielym vínom.

INGREDIENCIE:
1 lístkové cesto
20 dkg šunky
50 g mäkkého syra
2 surové zemiaky
soľ a korenie podľa chuti

POSTUP:
1) Zemiaky si nastrúhajte najemno a jemne osoľte. Poriadne vysušte.

2) Zmäknuté lístkové cesto si vyvaľkáme. Najlepšie do kruhu.

3) Na neho poukladáte nastrúhané zemiaky. Pridajte šunku a rozotrite mäkký syr.

4) Cesto zrolujte a zabaľte do potravinovej fólie. Dajte ho do chladničky vychladiť na 30 minút. Potom ho nakrájajte na kolieska.

5) Kolieska naskladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a vložte do vyhriatej rúry.

6) Pečte pri teplote 170 stupňov asi 15-20 minút.

Zdieľajte tento super recept na slimáky plnené šunkou a syrom s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež tiež pochutnajú!

zdroj: vychytavkov.cz / blog.giallozafferano.it


Zdieľať článok na

You Might Also Like