Ak hľadáte rýchly a jednoduchý dezert, ktorým ohromíte svoju rodinu a priateľov, máme pre vás ideálny recept. Táto “Falošná profiterolka” je neuveriteľne chutná a ľahká na prípravu, bez potreby pečenia či použitia salka alebo želatíny. Sledujte náš postup a vychutnajte si tento skvelý dezert.
Ingrediencie:
- 20 dlhých piškót
- Na krém:
- 1 liter mlieka
- pol pohára hladkej múky
- pol pohára kukuričného škrobu
- 1 pohár kryštálového cukru
- 2 žĺtky
- 1 bal. šľahačky v prášku + pol pohára mlieka
- Na polevu:
- 100 ml smotany na šľahanie
- 100 g čokolády
- Na ozdobu:
- čokoládové kúsky
Poznámka: 1 pohár = 200 ml
Postup:
- V mlieku rozmiešame kryštálový cukor, hladkú múku a kukuričný škrob. Pridáme dva žĺtky a rozmiešame.
- Zmes preložíme na plameň a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Potom prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí do krému pridáme práškovú šľahačku zmiešanú s mliekom a vyšľaháme.
- Piškóty nalámeme na kúsky a pridáme do krému. Dobre premiešame.
- Hmotu navrstvíme do misy.
- Pripravíme polevu zo smotany na šľahanie a čokolády. Smotanu zohrejeme a pridáme nalámanú čokoládu. Rozpustíme a polevu nalejeme na vrch dezertu.
- Necháme dezert dobre stuhnúť a vychladnúť.
- Nakoniec posypeme čokoládovými kúskami a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Video návod:
https://youtu.be/mhF4BV1YjYM
zdroj: Sevde Nur Kaya