Torta profiterolka: Tento recept zbožňuje celá naša rodina, chutí proste dokonale!

Ak hľadáte rýchly a jednoduchý dezert, ktorým ohromíte svoju rodinu a priateľov, máme pre vás ideálny recept. Táto “Falošná profiterolka” je neuveriteľne chutná a ľahká na prípravu, bez potreby pečenia či použitia salka alebo želatíny. Sledujte náš postup a vychutnajte si tento skvelý dezert.

Ingrediencie:

  • 20 dlhých piškót
  • Na krém:
    • 1 liter mlieka
    • pol pohára hladkej múky
    • pol pohára kukuričného škrobu
    • 1 pohár kryštálového cukru
    • 2 žĺtky
    • 1 bal. šľahačky v prášku + pol pohára mlieka
  • Na polevu:
    • 100 ml smotany na šľahanie
    • 100 g čokolády
  • Na ozdobu:
    • čokoládové kúsky

Poznámka: 1 pohár = 200 ml

Postup:

  1. V mlieku rozmiešame kryštálový cukor, hladkú múku a kukuričný škrob. Pridáme dva žĺtky a rozmiešame.
  2. Zmes preložíme na plameň a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Potom prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
  3. Po vychladnutí do krému pridáme práškovú šľahačku zmiešanú s mliekom a vyšľaháme.
  4. Piškóty nalámeme na kúsky a pridáme do krému. Dobre premiešame.
  5. Hmotu navrstvíme do misy.
  6. Pripravíme polevu zo smotany na šľahanie a čokolády. Smotanu zohrejeme a pridáme nalámanú čokoládu. Rozpustíme a polevu nalejeme na vrch dezertu.
  7. Necháme dezert dobre stuhnúť a vychladnúť.
  8. Nakoniec posypeme čokoládovými kúskami a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Video návod:

https://youtu.be/mhF4BV1YjYM

zdroj: Sevde Nur Kaya

You Might Also Like