Ak hľadáte jednoduchý a rýchly dezert, ktorý bude mať úspech u všetkých členov rodiny, tento čokoládový dezert plnený pudingovým krémom je presne to, čo potrebujete. Recept je jednoduchý, príprava rýchla a výsledok ohromujúci. Dezert vyzerá ako z profesionálnej cukrárne, no pripravíte ho v pohodlí svojej domácnosti.
Na prípravu tohto famózneho dezertu budete potrebovať:
Na korpus:
- Formu s priemerom 22 cm
- 4 vajíčka (rozdelíme na bielky a žĺtky)
- 180 g kryštálového cukru
- 100 ml vody
- Štipku soli
- 130 g hladkej múky
- 1 PL sódy bikarbóny
- 2 – 3 PL kakaa
Na krém:
- 2 vajcia
- 50 g kryštálového cukru
- 150 g kondenzovaného mlieka
- 3 PL vanilkového cukru
- 250 ml mlieka
- 250 g masla
Na impregnáciu:
- 150 ml vody
- 1 PL kondenzovaného mlieka
Na polevu:
- 3 PL kakaa
- 3 PL kryštálového cukru
- 3 – 4 PL kyslej smotany
- 50 g masla
Postup prípravy:
- Vyšľahajte žĺtky s 80 g cukru do peny. Pridajte vodu a pokračujte v šľahaní, aby vznikla kompaktná zmes.
- Bielky vyšľahajte s štipkou soli na tuhý sneh. Postupne zašľahajte 100 g cukru.
- Zľahka spojte žĺtkovú zmes so snehom z bielkov.
- Preosejte múku s kakaom a sóde bikarbónou do zmesi a opatrne premiešajte.
- Vylejte hmotu do formy s papierom na pečenie a upečte v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút.
- Po upečení korpus vyberte z formy, odstráňte papier na pečenie a prekrojte ho na dve polovice.
- Pripravte krém: Rozbite vajcia do hrnca, pridajte cukor, vanilkový cukor, kondenzované mlieko a múku. Vmiešajte dohromady. Zalejte mliekom a miešajte. Uvarite krém na miernom ohni, kým nebude hustý.
8. Prelejte krém do misky, prikryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť.
- Vyšľahajte zmäknuté maslo a postupne zašľahajte vychladnutý krém.
- Rozpustite lyžicu kondenzovaného mlieka vo vode a impregnujte obidve polovice korpusu.
- Rovnomerne rozotrite krém na jednej polovici korpusu, uhladte a prikryte druhou naimpregnovanou časťou korpusu.
- Dezert prikryte potravinárskou fóliou a nechajte v chladničke odležať asi 5 – 6 hodín.
- V hrnci uvarite polevu z kakaa, cukru, smotany a masla.
- Po vychladení dezertu odstráňte formu, polejte polevou a uhladte po celom povrchu. Ozdobte vrch zdobiacim vrecúškom.
Teraz už môžete dezert nakrájať a podávať. Dobrú chuť!
VIDEORECEPT:
zdroj: SUPER KELINCHAK