Tieto vyprážaný kuracie prsia so smotanovo hubovou omáčkou, vám tak rýchlo zmizne s taniere, že si nestihnete popriať ani, dobrú chuť

Spread the love

Tento recept je na 4 porcie:

Zloženie:


4 – 5 ks kuracie prsia
1/2 lyžičky soli
1 lyžičky mletého čierneho korenia
2 stredné šalotky – mleté
2 šálky huby čiapky – tenké plátky
½ šálky kurací vývar
2 lyžice smotany
4 lyžice čerstvej pažítky
2 lyžice kokosový olej alebo iný na vyprážanie
4 lyžice suché biele víno

Postup:


1) Kuracie prsia celé osolíme a okoreníme.

2) V panvici, dostatočne veľké, aby sa zmestili 4 prsia, zohrejte olej na strednom plameni pridáme kuracie prsia, otočte raz alebo dvakrát a nastavte teplo pokiaľ je to nutné, aby sa zabránilo spáleniu. Opekáme do zlata 12 – 15 minút.

3) Akonáhle sú uvarené, dáme na tanier, prikryjeme a udržiavať v teple.

4) Pridajte mleté šalotku na panvicu, varíme, kým začína mäknúť, asi 30 sekúnd. Pridajte huby, miešajte občas pri varení po dobu asi 2 minút alebo do mäkka. Pridajte víno a dusíme, kým sa takmer odparí.

5) Naliať do vývaru a zmieša so všetkým na panvici, pridajte krém a pažítku potom sa vráti k varu.

6) Vráťte kuracie prsia na panvicu a varíme, s omáčkou asi 1-2 minút.

Podávajte horúce. Dobrú chuť

zdroj: myjsmezeny.cz

You Might Also Like