Tieto cookies milujú všetci! Úžasne jemné, každé sústo sa vám rozpadáva na jazyku!

Zdieľať článok na

Jemné a voňavé sušienky s chrumkavou kôrkou! Sú ešte chutnejšie, keď sa podávajú s čajom alebo mliekom. Sú úžastne ľahké a rýchle na prípravu.

 

Zloženie:

-70 ml mlieka;

-140 g cukru;

-stredné vajce;

-80 g masla;

-asi 320 g múky;

-1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva;

-štipka soli;

-8 g vanilkového cukru;

-cukrový prášok – na ozdobu.

Z týchto surovín získate 14 koláčikov s priemerom 9 cm.

SPÔSOB PRÍPRAVY:

1. Nalejte mlieko do hrnca. Pridajte cukor, vanilkový cukor a štipku soli. Za stáleho miešania všetko zahrejeme na strednom ohni, kým sa cukor úplne nerozpustí.

2. Výsledný sirup nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

 

 

3. Vložte mäkké maslo do hlbokej misy. Trochu to premiešajte s terčom.

 

 

4. Pridajte vajíčko. Miešajte dohladka.

5. Pridajte mliečny sirup. Zmiešať.

 

 

6. Postupne pridávame (v 2-3 krokoch) preosiatu múku spolu s práškom do pečiva. Spočiatku premiešajte metličkou a potom špachtľou. Musíte si pripraviť homogénne, mäkké a mierne lepivé cesto. Nemusíte ho veľmi miešať.

 

 

7. Cesto preložíme do igelitového vrecka. Cesto by malo mať obdĺžnikový tvar a dajte ho na 30 – 40 minút do chladničky. Posilní ho to a bude sa vám pohodlnejšie modelovať.

8. Cesto rozdeľte na hrúbku 7-8 mm.

 

 

9. Pomocou okrúhleho tvaru s priemerom 9 cm z neho vyrežte kruhy. Môžete dať koláčikom akýkoľvek tvar a veľkosť.

 

 

10. Zhromaždite zvyšné cesto, ktoré pomocou valčeka opäť rozvaľkajte a vyrežte z neho ďalšie kruhy.

11. Budúce cookies položte na plech vyložený papierom na pečenie. Ak chcete, môžete ich povrch natrieť rozšľahaným vajíčkom alebo mliekom.

 

 

12. Cookies pečieme 10 – 12 minút, dozlatista, vo vyhriatej rúre na 200 ° C.

 

 

13. Nechajte ich vychladnúť, potom posypte práškovým cukrom a preložte na tanier.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť do jedla so svojimi blízkymi!

zdroj: retete-usoare.eu


Zdieľať článok na

You Might Also Like