Perfektné slimáčiky s vanilkovo-tvarohovou náplňou. Mäkučké a lahodné aj na druhý deň!
Potrebujeme:
450 g hl. múky
200 ml vlažného mlieka
80 g kr. cukru
50 masla alebo margarínu
1 bal. sušeného droždia
1 vajce
1 bal. vanilkového cukru
Štipku cukru
Na plnenie:
250 g mäkkého tvarohu
1 lyžičku citrónovej kôry
300 ml mlieka
Hrozienka
1 bal. pudingu vanilkového
80 g kr. cukru
1 bal. vanilkového cukru
Postup:
Droždie sa rozpustí v 100 ml mlieka, pridá sa aj lyžička cukru a lyžička múky. Potom kvások zmiešame s ostatnými prísadami a vypracujeme jednotné cesto. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť 1 hodinu.
Medzitým si pripravíme náplň – puding uvaríme ako klasicky – z mlieka, pudingových práškov a cukru. Necháme vychladnúť a potom zmiešame s tvarohom, citrónovou kôrou a hrozienkami.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát, navrstvíme náplň a zrolujeme. Nakrájame na pásiky asi 2 cm hrubé a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 15-20 minút.
Podávame posypané práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť!
Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.
zdroj: tundikonyha