Tie najlepšie pudingovo-tvarohové slimáky: Vydržia mäkučké a vláčne niekoľko dní!

Spread the love

Perfektné slimáčiky s vanilkovo-tvarohovou náplňou. Mäkučké a lahodné aj na druhý deň!

Potrebujeme:

450 g hl. múky

200 ml vlažného mlieka

80 g kr. cukru

50 masla alebo margarínu

1 bal. sušeného droždia

1 vajce

1 bal. vanilkového cukru

Štipku cukru

Na plnenie:

250 g mäkkého tvarohu

1 lyžičku citrónovej kôry

300 ml mlieka

Hrozienka

1 bal. pudingu vanilkového

80 g kr. cukru

1 bal. vanilkového cukru

Postup:

Droždie sa rozpustí v 100 ml mlieka, pridá sa aj lyžička cukru a lyžička múky. Potom kvások zmiešame s ostatnými prísadami a vypracujeme jednotné cesto. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť 1 hodinu.

Medzitým si pripravíme náplň – puding uvaríme ako klasicky – z mlieka, pudingových práškov a cukru. Necháme vychladnúť a potom zmiešame s tvarohom, citrónovou kôrou a hrozienkami.

 

 

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát, navrstvíme náplň a zrolujeme. Nakrájame na pásiky asi 2 cm hrubé a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 15-20 minút.

 

 

Podávame posypané práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: tundikonyha

You Might Also Like