Tento zákusok tromfne hocijakú tortu – jemné bielkové cesto a luxusný krém – zabodujete ním pri každej príležitosti.

Zdieľať článok na

Toto je naozaj luxusný zákusok, ktorý tromfne aj tortu. Nemôže u nás chýbať na žiadnej oslave a ani na sviatočnom stole.

Potrebujeme:

Cesto:

9 ks bielkov
9 lyžíc kr. cukor
9 lyžíc polohrubá múka
1 bal. prášok do pečiva

Krém:

3 bal. vanilkový puding
4 lyžice kr. cukor
900 ml mlieka
150 g maslo
100 g práškový cukor
500 ml smotana na šľahanie
2 bal. Smetafix
2 lyžice práškový cukor

Žĺtkový krém:

9 ks žĺtkov
4 lyžice kr. cukor
100 g hladká múka
2 bal.vanilkový cukor
900 ml mlieka
150 g maslo
100 g práškový cukor

Postup:

Klasicky uvaríme vanilkový puding v osladenom mlieku a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a postupne pridávame vychladnutý puding a vyšľaháme hladký krém.
Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom a stužovačom do tuhej šľahačky a jemne ju vareškou primiešame do vanilkového krému. Krém odložíme do chladničky a pripravíme žĺtkový krém.

Žĺtky, cukor, hladkú múku, vanilku vymiešame s mliekom a dáme variť na mierny oheň. Uvarený hustý puding odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme spolu s práškovým cukrom do peny, postupne pridávame vychladnutý puding a vyšľaháme hladký krém, ktorý navrstvíme na vychladnuté cesto a pekne uhladíme. Na žĺtkový krém navrstvíme vanilkový krém a vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie.


Zdieľať článok na

You Might Also Like