Tento zákusok ma naučila moja babička – VYNIKAJÚCE TVAROHOVO-JOGURTOVÉ REZY!

Spread the love

Cesto:

  • 5 vajec
  • 120g kryštálu
  • 120g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • kôra a šťava z 1/2 citróna
  • štipka soli.

Plnka:

  • 2 balíčky „želatíny na nepečený tortu“ (ja použila od Vitany)
  • 150g cukru múčka
  • 1 plechovka zaváraných broskýň (460g pevný podiel a z toho som 3 broskyne schovala na ozdobu, zvyšok nadrobno pokrájať),
  • biely jogurt a tvaroh vo vaničke ( množstvo tak, aby váhovo zodpovedalo aj s ovocím a cukrom receptu na želatínový stužovač, takže ja som dala 1 biely jogurt – 500g + 2 vaničky tvarohu),
  • 2 lyžice rumu.

Postup:

Zo žĺtkov, polovice množstva cukru a vanilkového cukru ušľahať hustú penu, pridať múku s práškom do pečiva, citr. kôru, citr. šťavu a nakoniec sneh z bielkov, druhej polovice cukru a štipky soli.

Hotové cesto potom natrieť na vymastený plech a piecť cca 12-15 minút na 180 stupňov. Nechať vychladnúť.

Plnka: Všetko zmiešať podľa návodu, naliať na korpus a nechať vychladiť. Potom poklást ovocím a ozdobiť šľahačkou (ja použila 1 balenie šľahačky v prášku). Všetko do formy 32 × 22 cm.

Zdroj: facebook

You Might Also Like