Tento recept na KARFIOL mi poradila moja susedka: Od vtedy ho už inak ani nepripravujem!

Karfiol môže byť neskutočne chutný, ak viete, ako ho správne pripraviť. Kuchár nám predstavil túto úžasnú metódu varenia karfiolu s mäsovo-zeleninovou omáčkou, ktorá dokonca prekvapí aj tých, ktorí nemajú karfiol radi. Recept je ľahko realizovateľný a jeho výsledok vás ohromí.

Ingrediencie:

  • 1 karfiol (1 kg)
  • 2 l vody
  • 1/4 citróna
  • 2 ČL soli
  • 2 červené papriky
  • 2 zelené papriky
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 paradajka
  • 50 ml rastlinného oleja
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 1 ČL hladkej múky
  • 100 g mletého mäsa
  • 2 poháre vody
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 2 kocky cukru

Postup:

  1. Karfiol rozoberieme na menšie ružičky a dáme do hrnca s vriacou vodou, do ktorej sme pridali šťavu z 1/4 citróna a 2 ČL soli. Varíme 15-20 minút, potom ho vyberieme a vložíme do misy so studenou vodou.
  2. Nakrájame červenú a zelenú papriku, cibuľu, cesnak a paradajku.
  3. Na panvici s rastlinným olejom opražíme cesnak a cibuľu dozlatista, pridáme paradajkový pretlak, múku a nakrájanú zeleninu. Smažíme do mäkka.
  4. Pridáme mleté mäso a smažíme, kým sa nesfarbí. Následne pridáme studenú vodu a varíme, kým nezovrie.
  5. Potom pridáme horúcu vodu z karfiolu, soľ, mletú papriku, čierne korenie, cukor a karfiol. Varíme ešte 5 minút.
  6. Po vychladnutí môžeme karfiol podávať. Dobrú chuť!

Video návod:

https://youtu.be/5LzQcgiFvnI

zdroj: köyden lezzetler

You Might Also Like