Hľadáte rýchly a jednoduchý dezert, ktorý zvládnete pripraviť za pár minút a ešte k tomu nevyžaduje zapnutie rúry? Tento recept na vynikajúci chladený dezert s piškótami a čokoládou je presne to, čo potrebujete! Dokonca aj deti sa môžu zapojiť do prípravy. Poďme sa pozrieť, ako si tento lahodný dezert pripraviť krok za krokom.
Recept: Rýchly chladený dezert s piškótami a čokoládou
Čas prípravy: 10 minút Čas chladenia: 4 hodiny Celkový čas: 4 hodiny 10 minút
Potrebujeme:
- 250 g dlhých piškót
- 1 l mlieka + mlieko na namáčanie piškót
- 75 g pudingového prášku – príchuť vanilka
- 5 PL kukuričného škrobu
- 4 PL kryštálového cukru
- 80 g bielej čokolády
- 80 g horkej čokolády
Postup:
- Formu na dezert vyložíme potravinárskou fóliou.
- Dlhé piškóty namočíme do mlieka a ukladáme ich vedľa seba na dno formy. Prípadne upravíme veľkosť piškót, aby sa zmestili.
- V hrnci zohrejeme mlieko a odlejeme si trochu do misky. Do mlieka v miske rozmiešame vanilkový pudingový prášok.
- Zmes s pudingom pridáme do hrnca s mliekom a pridáme kukuričný škrob a kryštálový cukor. Na strednom ohni uvaríme hustý krém.
- Polovicu krému prelejeme do inej misky a pridáme nalámanú bielu čokoládu. Premiešame, aby sa čokoláda rozpustila.
- Do druhej časti krému v hrnci pridáme nalámanú horkú čokoládu a premiešame.
- Vanilkový krém s bielou čokoládou nalejeme na piškóty v forme, následne naňho nalejeme čokoládový krém a uhladíme povrch.
- Na vrch krému naukladáme znovu namočené piškóty a zabalíme dezert do potravinárskej fólie.
- Dezert odložíme do chladničky na 4 hodiny, aby sa dôkladne vychladil a krémy stuhli.
10. Po uplynutí času dezert vyberieme z chladničky, opatrne ho preklopíme na podnos a odstránime potravinársku fóliu.
- Nakoniec dezert polejeme čokoládovou polevou a posypeme čokoládovou alebo inou posýpkou podľa chuti. Nakrájame na porcie a podávame.
Dobrú chuť!
Návod vo forme videa :
zdroj: Dolci Veloci 89