Tento koláč si získa aj vaše srdce! Kokos, vaječné bielky a sušienky – táto chuť vás prekvapí!

Najlepšie sú mäkké, krémové – nadýchané koláče… v kombinácii so snehovou prikrývkou, ktorá je zvonku chrumkavá a vnútri lahodná! Tento jednoduchý koláč určite poteší vašich hostí! Nepoužili sme ani gram smotany alebo masla! Najdôležitejšie je, aby bolo kokosové mlieko nadýchané, musí mať vysoký obsah tuku a musí byť dobre vychladené!

Potrebujeme:
2 plechovky chladeného kokosového mlieka (800 ml)
6 čajových lyžičiek želatíny
1/2 pohára teplej vody
1/2 pohára práškového cukru
150 g piškótového cesta
3 polievkové lyžice praženého strúhaného kokosu
3 vaječné bielky
štipka soli
180 g cukru

Príprava :
Na papier na pečenie si obkreslite formu s priemerom 22 cm (budeme ju potrebovať neskôr). Do formy vložte sušienky namočené v mlieku. Želatínu zmiešajte s teplou vodou a premiešajte. Začnite šľahať kokosové mlieko, kým nezhustne, postupne pridávajte želatínu a nakoniec preosejte práškový cukor. Kokosovú zmes naneste na sušienky a dajte do chladničky na 12 hodín.

Bielka vyšľahajte so štipkou soli a postupne pridávajte cukor. Miešajte, kým nie je sneh hustý. Umiestnite do vopred pripraveného kruhu na papier na pečenie (asi 2 cm od okraja). Pečte pri 140 °C približne 40 minút. Nechajte vychladnúť. Zmes na koláč posypte praženým kokosom (nesmie byť horúci! Počkajte, kým vychladne). Na vrch položte snehovú prikrývku 🙂

Pozrite si celé video s postupom:

You Might Also Like