Tento koláč je ideálny na každý deň alebo aj na sviatky! Objavte tajomstvo prípravy ZEBRA dezertu!

Tento lahodný koláč chutí a vyzerá skvele! Potrebujete len niekoľko bežných ingrediencií a dve lyžice! Zoznámte sa s týmto geniálnym receptom.

Potrebujeme:

4 vajcia
200 g cukru
200 g masla izbovej teploty
240 ml mlieka
1 čajová lyžička vanilkovej arómy
375 g polohrubej múky
10 g prášku do pečiva
1/4 čajovej lyžičky soli

Čokoládová zmes:
25 g kakaa
50 ml mlieka
15 g cukru

Príprava:

1. Formu na pečenie (s priemerom 24 cm) vymastite maslom a vyložte papierom na pečenie. Rúru predhrejte na 180 °C.

2. V jednej miske zmiešajte všetky suché prísady: múku, soľ a prášok do pečiva.

3. Máslo a cukor miešajte, kým sa nevytvorí lahodná pena.

4. Do peny postupne pridávajte vajcia a miešajte.

5. Pridajte vanilkovú arómu.

6. Do vanilkovej zmesi postupne pridávajte múku s práškom do pečiva a soľou.

7. V inej miske zmiešajte kakao, mlieko a cukor.

8. Odoberte 2 šálky svetlého cesta a pridajte ho do kakaovej zmesi.

9. Na vrstvy cesta použite dve polievkové lyžice – jednu na svetlú a druhú na tmavú hmotu. Začnite lyžicou svetlého cesta. Do stredu pridajte lyžicu tmavého cesta. Pokračujte striedaním cesta.

10. Pokračujte a striedajte cestá.

Pečte 50 minút.

Upečený koláč nechajte vo forme asi 15 minút a potom ho vyberte z formy. Užite si to!

You Might Also Like