Holandský rezeň je vynikajúce jedlo, ktoré si zamilujete už po prvej ochutnávke. Tento jednoduchý a chutný recept je ideálny na obed pre celú rodinu. Vychutnajte si ho s pretlačenými zemiakmi a ľadovým šalátom v sladkokyslom náleve.
Ingrediencie:
- 1 kg bravčového bôčika
- 180 g syru gouda
- 15 g soli
- mleté čierne korenie podľa chuti
- 15 g petržlenovej vňati
- 1 vajce
- 1 dl mlieka
Na obalenie:
- 2 vajcia
- 1 dl mlieka
- hladká múka
- strúhanka
Na prílohu:
- zemiaky
- maslo
- soľ
Na šalát:
- ľadový šalát
- soľ
- ocot
- cukor
- mleté korenie
Na vyprážanie:
- repkový olej
Postup:
- Bravčový bôčik nakrájame na hrubšie plátky a rozmelieme do misy.
- Pridáme nastrúhaný syr gouda, soľ, čierne korenie, nasekanú petržlenovú vňať, vajce a mlieko do mäsovej zmesi.
- Zmes dôkladne premiešame a necháme odpočívať v chladničke asi 30 minút.
- V tanieri rozbijeme vajcia, pridáme mlieko a metličkou premiešame.
- S navlhčenými rukami vytvarujeme mäsovú hmotu do tvaru reznov.
- Rezeň obalíme v múke, namočíme do vajíčka a obalíme v strúhanke.
- Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky, pridáme soľ a zalejeme vodou. Varíme, kým nie sú mäkké.
- Po uvarení pridáme maslo na teplé zemiaky a roztlačíme ich.
- Ľadový šalát nakrájame na menšie kúsky a pridáme do misky s vodou, soľou, octom, cukrom a korením. Premiešame.
- Do panvice nalejeme olej, vložíme rezne a opečieme ich do zlatista na oboch stranách.
- Po vysmažení vyberieme rezne a položíme ich na tanier vystlaný servítkou, aby sa odtokol prebytočný tuk.
- Keď rezeň vychladne, podávame ho so šalátom a zemiakovou kašou. Dobrú chuť
Video recept:
zdroj: Recepty bez brepty