Tento dezert z ovsených vločiek chutí skvele a je aj zdravý! Robím ho každý týždeň!

Tento dezert si môžete dopriať bez výčitiek. Aj ovsený koláč s orechmi vás dostane – jeho príprava je rýchla a jednoduchá a nezostanete len pri jednom kúsku!

Všetko, čo potrebujete:

180 g ovsených vločiek
60 g hrozienok
20 g strúhaného kokosu
2 g soli
120 g arašidového masla
80 g medu
30 g kokosového oleja
1 PL vanilkovej arómy
Čokoládová poleva:
30 g kakaa
80 g medu
30 g rozpusteného kokosového oleja
1 lyžička vanilkovej arómy

Príprava:

1. Formu na pečenie (20×20 cm) vymastite maslom a vyložte papierom na pečenie. Ovsené vločky, mandle, hrozienka a soľ najemno pomeľte mixérom.

2. V malom hrnci na miernom ohni rozpustite med, kokosový olej a arašidové maslo. Keď sú všetky prísady zmiešané, pridajte vanilkovú arómu.

3. Do zmesi ovsených vločiek pridajte zmes masla a medu a dobre premiešajte.

4. Cesto vložte do formy a uhlaďte ho mokrou lyžicou.

5. Čokoládovú polevu pripravíme zmiešaním medu, kakaa, rozpusteného kokosového oleja a vanilkovej príchute.

6. Nalejte na koláč.

7. Rovnomerne rozotrite.

8. Dajte ho na 2 hodiny do chladničky a potom sa doňho môžete s chuťou pustiť 🙂 Cesto nechajte po celý čas v chladničke. Môžete si ho dopriať kedykoľvek a bez výčitiek!

You Might Also Like