Tento dezert si zamilujete! Dokonca ani vaši priatelia neodolajú!

Každý má rád jednoduché dezerty. Ukážeme vám, ako si tento nadýchaný dezert môžete pripraviť doma. Tenká, chrumkavá poleva a nadýchaná, lahodná pena – kombinácia, ktorej nikto neodolá! Ideálne na kávu a pre vašich hostí.

Potrebujeme:
1 pohár mlieka
16 g želatíny
1 pohár cukru
450 g kyslej smotany
450 g šľahačky
Tuk na vymastenie formy
Čokoládová poleva:
5 polievkových lyžíc kakaa
50 g cukru
8 g želatíny
5 polievkových lyžíc mlieka
1 pohár studenej vody

Príprava :
Mlieko a želatínu zohrejte v malom hrnci na miernom ohni, pričom dávajte pozor, aby sa zmes nerozvarila. Po niekoľkých minútach stiahnite z ohňa a nechajte vychladnúť. Ohňovzdornú nádobu (20×30 cm) vymažte tukom. Zmiešajte kyslú smotanu s cukrom, pridajte šľahačku. Zmes vyšľahajte a po lyžičkách pridávajte mlieko a želatínu.

Zmes prelejte do ohňovzdornej nádoby, uhlaďte a vložte do chladničky. Pripravte polevu: zmiešajte kakao, cukor a želatínu. Pridajte mlieko a vodu a povarte. Neustále miešajte, aby bola poleva hladká, ale opäť dávajte pozor, aby sa nerozvarila! Nechajte hodinu vychladnúť. Potom mäso v ohňovzdornej nádobe prelejte glazúrou a dajte do chladničky na noc.

Nadýchané a s chrumkavou polevou! Dobrú chuť!

You Might Also Like