Budeme potrebovať:
Cesto:
190 g hladkej múky
30 g kakaového prášku
110 g cukru
110 g masla
1/2 lyžičky vanilkového extraktu
4 vaječné žĺtky
Plnka:
300 g kvalitnej horkej čokolády (70%)
300 g gaštanového pyré
300 ml smotany
Toping:
2 lyžice javorového sirupu
100 g cukru
Zmiešajte múku, kakaový prášok a cukor. Následne pridajte nakrájané maslo a mieste rukami, kým cesto nebude pripomínať strúhanku. Primiešajte vanilkový extrakt a žĺtka po jednom. Celé cesto dobre rozmieste a odložte do chladničky na približne 30 minút. Po 30 minútach vyberte cesto z chladničky a vyvaľkajte hrúbku 1 cm. Cesto dajte na plech a na 20 minút vložte do mrazničky. Zapnite rúru a predhrejte ju na 190 stupňov.
Cesto pečte 18 až 20 minút. Vo vodnom kúpeli si rozpusťte čokoládu následne nechajte vychladnúť a pridajte gaštanové pyré. Za miešania pridajte smotanu a poriadne premiešajte. Na vychladnuté upečené cesto nalejte plnku a dajte na 3 hodiny do chladničky. Počas toho si pripravte toping. Na nízkej teplote rozpusťte cukor s kúskom masla a opekajte, kým maslo nie je zlaté. Pridajte javorový sirup a nechajte postáť asi 10 minút. Vyberte koláč z chladničky a polejte topingom a máte hotovo. Dobrú chuť.