Táto gaštanová torta sa okamžite stala hitom! Jednoduchý dezert, ktorý vás dostane už po prvom súste…

Spread the love

Budeme potrebovať:

Cesto:

190 g hladkej múky

30 g kakaového prášku

110 g cukru

110 g masla

1/2 lyžičky vanilkového extraktu

4 vaječné žĺtky

Plnka:

300 g kvalitnej horkej čokolády (70%)

300 g gaštanového pyré

300 ml smotany

Toping:

2 lyžice javorového sirupu

100 g cukru

 

Ak máte radi nielen dobrú kuchyňu ale aj príjemný pohľad na jedlo na tanieri, určite si zapíšte…

Zmiešajte múku, kakaový prášok a cukor. Následne pridajte nakrájané maslo a mieste rukami, kým cesto nebude pripomínať strúhanku. Primiešajte vanilkový extrakt a žĺtka po jednom. Celé cesto dobre rozmieste a odložte do chladničky na približne 30 minút. Po 30 minútach vyberte cesto z chladničky a vyvaľkajte hrúbku 1 cm. Cesto dajte na plech a na 20 minút vložte do mrazničky. Zapnite rúru a predhrejte ju na 190 stupňov.

Cesto pečte 18 až 20 minút. Vo vodnom kúpeli si rozpusťte čokoládu následne nechajte vychladnúť a pridajte gaštanové pyré. Za miešania pridajte smotanu a poriadne premiešajte. Na vychladnuté upečené cesto nalejte plnku a dajte na 3 hodiny do chladničky. Počas toho si pripravte toping. Na nízkej teplote rozpusťte cukor s kúskom masla a opekajte, kým maslo nie je zlaté. Pridajte javorový sirup a nechajte postáť asi 10 minút. Vyberte koláč z chladničky a polejte topingom a máte hotovo. Dobrú chuť.

You Might Also Like