Talianske cesnakovo-syrové pečené zemiaky: Tak chutné, že ich doma robím každý deň!

Predstavujeme vám vynikajúci recept na chrumkavé zemiaky s cesnakom a syrom, ktoré nemajú konkurenciu v chuti. Sú oveľa chutnejšie ako hranolky vyprážané na oleji a skvele sa hodí ako príloha alebo samostatné jedlo.

Tento recept sme našli na kanáli Ricette di casa, a s jeho prípravou si hravo poradí každý.

Ingrediencie:

  • 950 g zemiakov
  • Soľ
  • Olivový olej
  • Rozmarín
  • 50 g parmezánu
  • Údená paprika
  • Cesnakový prášok
  • 3 polievkové lyžice strúhanky

Omáčka:

  • 100 g ricotty alebo smotanového syra (môže byť aj syrokrém)
  • 100 ml gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany
  • Cesnakový prášok
  • Sušená petržlenová vňať
  • Čierne korenie

Postup:

  1. Zemiaky v šupke nakrájame na mesiačiky a dáme ich do misy.
  2. Posolíme zemiaky, zalejeme vriacou vodou, premiešame a necháme stáť 30 minút pod pokrievkou.
  3. Potom zemiaky vyberieme z vody, osušíme papierovým obrúskom a preložíme späť do misy.
  4. Pridáme olivový olej a premiešame.
  5. V samostatnej mise zmiešame strúhaný syr, sušený cesnak, papriku, strúhanku a rozmarín.
  6. Túto zmes pridáme k zemiakom a dôkladne premiešame.
  7. Rozložíme zemiaky na plech s papierom na pečenie a pečieme v rúre pri 180 stupňoch 30-40 minút.
  8. Pre omáčku zmiešame všetky prísady v miske.
  9. Hotové zemiaky podávame s pripravenou omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť a nech sa vám pečené zemiaky v cesnakovo-syrovom kabátiku podarí na výbornú!

Video recept:

zdroj: Ricette di Casa

You Might Also Like