Takúto krkovičku ste ešte nejedli – Pečená krkovička si získa aj tých najnáročnejších milovníkov mäsa!

Máme recept pre všetkých milovníkov bravčového mäsa! Tento úžasný recept ohromí vašu rodinu a priateľov. Navyše je to chutné a jednoduché! Kombinuje to najlepšie zo všetkého – pivo, grilovanie a deň na čerstvom vzduchu. Prečítajte si, ako pripraviť najchutnejšie jedlo sezóny!

Potrebujeme:

– 1,5 kg bravčového mäsa
– 60 ml svetlého piva
– 100 ml slnečnicového oleja
– gulášové korenie
– 1 PL medu
– 2 kg zemiakov (nakrájaných na plátky)
– korenie podľa chuti
– 2 cibule – červená a biela
– 100 g slaniny
– 4-5 strúčikov cesnaku
– 200 g kyslej smotany
– hrsť petržlenovej vňate

Príprava:

Z oleja, gulášového korenia, medu a piva pripravte marinádu. Zemiaky položte na plech a potrite ich tenkou vrstvou marinády. Zvyšok marinády použite na mäso.

Cibuľu nakrájajte na kolieska a položte na zemiaky. To isté urobte aj so slaninou.

Navrch položte marinovanú krkovičku.

Celý postup zopakujte a ukladajte jednu vrstvu za druhou.

Prikryte alobalom a rúru predhrejte na 200 °C. Pečte 50-60 minút.
Na ďalšej strane vám ukážeme posledné kroky receptu.

Pripravte omáčku. Zmiešajte smotanu, prelisovaný cesnak a obľúbené korenie podľa chuti.

Niekoľko minút pred koncom pečenia prelejte mäso omáčkou. Vložte do rúry a pečte dozlatista.

A hotovo! 🙂

Užite si to!

Nezabudnite sa o tento recept podeliť so svojou rodinou a priateľmi!

 

You Might Also Like