Objavte úplne nový spôsob prípravy zemiakov, ktorý vytvorí jedinečnú pochúťku na vašom stole. Tento recept vychádza z kulinárskych tajomstiev mojej mamy a určite si ho zamilujete. Zemiaky sú pripravené netradičným spôsobom, ktorý im dodáva vynikajúcu chuť a chrumkavosť. Túto lahôdku si každý pýta opakovane!
Čas na prípravu: 40 minút
Počet porcií: 4-6
Ingrediencie:
- 1 kg zemiakov
- 1 l mlieka
- 50 g masla
- 10 g soli
- 5 g čierneho korenia
- 5 g sladkej papriky
- 5 g bazalky
- 200 g kukuričnej múky
- Rozmery plechu 25 x 35 cm
Príprava:
- Začnite tým, že zemiaky dôkladne očistíte a nakrájate na hranolky.
- Vložte nakrájané zemiaky do hrnca a prelejte ich mliekom.
- Zemiaky v mlieku varte 10 minút pri nízkej teplote. Vďaka varenia v mlieku budú zemiaky po varení jemné a krémové a získajú novú, neodolateľnú chuť.
- Po uplynutí 10 minút zemiaky scedíte. Ešte horúcim zemiakom pridajte nakrájané maslo a premiešajte.
- Pridajte olej a následne ochutnajte soľou, korením, paprikou a bazalkou. Zemiaky premiešajte tak, aby sa korenie rovnomerne rozložilo, ale zemiaky sa nerozbili.
- V samostatnej mise si pripravte kukuričnú múku. V tejto múke postupne obaľujte zemiaky.
- Pripravte si plech, ktorý vyložíte papierom na pečenie a následne naňho rozložte obaľované zemiaky.
- Predhrejte rúru na 180 stupňov a vložte do nej plech so zemiakmi.
- Pečte 20 minút, alebo dokým zemiaky nezískajú krásnu zlatohnedú farbu.
Video recept:
zdroj: Gurman TV