Takto ste zemiaky isto ešte nerobili: Tajný recept mojej starkej! U nás doma ich už inak nepripravujem

Objavte úplne nový spôsob prípravy zemiakov, ktorý vytvorí jedinečnú pochúťku na vašom stole. Tento recept vychádza z kulinárskych tajomstiev mojej mamy a určite si ho zamilujete. Zemiaky sú pripravené netradičným spôsobom, ktorý im dodáva vynikajúcu chuť a chrumkavosť. Túto lahôdku si každý pýta opakovane!

Čas na prípravu: 40 minút
Počet porcií: 4-6

Ingrediencie:

  • 1 kg zemiakov
  • 1 l mlieka
  • 50 g masla
  • 10 g soli
  • 5 g čierneho korenia
  • 5 g sladkej papriky
  • 5 g bazalky
  • 200 g kukuričnej múky
  • Rozmery plechu 25 x 35 cm

Príprava:

  1. Začnite tým, že zemiaky dôkladne očistíte a nakrájate na hranolky.
  2. Vložte nakrájané zemiaky do hrnca a prelejte ich mliekom.
  3. Zemiaky v mlieku varte 10 minút pri nízkej teplote. Vďaka varenia v mlieku budú zemiaky po varení jemné a krémové a získajú novú, neodolateľnú chuť.
  4. Po uplynutí 10 minút zemiaky scedíte. Ešte horúcim zemiakom pridajte nakrájané maslo a premiešajte.
  5. Pridajte olej a následne ochutnajte soľou, korením, paprikou a bazalkou. Zemiaky premiešajte tak, aby sa korenie rovnomerne rozložilo, ale zemiaky sa nerozbili.
  6. V samostatnej mise si pripravte kukuričnú múku. V tejto múke postupne obaľujte zemiaky.
  7. Pripravte si plech, ktorý vyložíte papierom na pečenie a následne naňho rozložte obaľované zemiaky.
  8. Predhrejte rúru na 180 stupňov a vložte do nej plech so zemiakmi.
  9. Pečte 20 minút, alebo dokým zemiaky nezískajú krásnu zlatohnedú farbu.

Video recept:

zdroj: Gurman TV

You Might Also Like