Hľadáte jednoduchý, rýchly a chutný recept, ktorý zaujme vašu rodinu či priateľov? Predstavujeme vám recept na pečené kuracie krídelká s pivom a plnenými zemiakmi, ktorý sme našli na youtube kanále Lecker schnell. Toto jedlo je ideálne pre každú príležitosť a pritom si nevyžaduje žiadne špeciálne kuchárske zručnosti.
Ingrediencie:
- 2 kg kuracích krídel
- vrecko na pečenie
- soľ
- čierne mleté korenie
- červenú mletú papriku
- 2 cibule
- 300 g svetlého piva
- 3 väčšie zemiaky
- 5 šampiňónov
- talianske bylinky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL hladkej múky
- 150 ml smotany na varenie (10 – 15%)
- 50 – 70 g strúhaného syra
- drevené špajdle
Postup:
- Kuracie krídelká umyjeme, očistíme, osušíme a rozdelíme na 3 časti. Posypeme soľou, koreninami a rukou dobre rozotrieme.
- Jednu cibuľu nakrájame na pol krúžky, pridáme do vrecka k mäsu a premiešame.
- Zalejeme svetlým pivom, vrecko uzavrieme a necháme 30 – 40 minút stáť.
- Zemiaky umyjeme, ostrým nožom urobíme po celom povrchu malé zárezy a uložíme na olejom vymastený plech. Pečieme pri teplote 200 °C asi 30 – 40 minút.
- Medzitým si kuracie krídla ponapichujeme na drevené špajdle, uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a vložíme do rúry. Pečieme pri 200 °C asi 30 minút.
- Druhú cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Šampiňóny nakrájame na menšie kúsky, pridáme ich k cibuli a osmažíme 4 – 5 minút.
- Pridáme prelisovaný cesnak, zaprášime múkou, premiešame a zalejeme smotanou na varenie. Osolíme, okoreníme, pridáme štipku talianskych korenín a opäť premiešame.
- Z upečených zemiakov si pozdĺžne odkrojíme vrch, vydlabeme ich a vydlabané zemiaky pridáme k šampiňónovej zmesi. Vymiešame hladkú plnkou, ktorou zemiaky naplníme, vrátime ich na plech, zasypeme syrom a dáme zapiecť na 10 minút pri teplote 200 °C.
- Upečené krídelká podávame s plnenými zemiakmi.
Dobrú chuť!
Nečakajte a vyskúšajte tento neuveriteľne lahodný a rýchly recept na pečené kuracie krídelká a plnené zemiaky! Vďaka jeho jednoduchosti a pôsobivým ingredienciám si zaručene získate srdcia všetkých, ktorí toto jedlo ochutnajú.
Videorecept:
zdroj: Lecker schnell