Takéto jednoduché a rýchle rezy som ešte na VIANOCE nerobila, po ochutnaní ich budete chcieť každý deň

Tak táto maškrta nemá naozaj chybu. Už len ako vyzerá, hneď by sa človek do neho zahryzol. Cesto obsahuje orechy, krém je z pudingu a nakoniec sme si rezy ozdobili domáci šľahačkou. Áno znie to veľmi dobre. Určite skúste tento recept a nebudete ľutovať.

Čo budeme potrebovať:


Cesto:
1 vajce
1 hrnček cukru
1 hrnček mletých vlašských orechov
1 hrnček mlieka
1 hrnček hladkej múky
1 dl oleja
1/2 sáčku prášku do pečiva

Krém:
2 vanilkové pudingy
6 lyžíc cukru
6 dl mlieka
20 g masla

Na ozdobu:
Smotana na šľahanie

 

Cesto:
Vyšľaháme si vajcia s cukrom.
Potom pridáme orechy, mlieko, múku, olej a prášok do pečiva.
Všetko dobre premiešame.
Cesto si nalejeme do vymasteného plechu 35 x 20 cm a pečieme v rúre na 180 stupňov cca 30-35 minút.
Hotové cesto môžeme za tepla pomazať rumom.

Krém:
Uvaríme si v mlieku a cukru puding a necháme úplne vychladnúť.
Potom pomaly vmiešame maslo a vznikne nám krém.
Krém dáme na upečené cesto.
Nakoniec si vyšľaháme smotanu do tuhej šľahačky a sáčkom na zdobenie dáme šľahačku na vrch.
Môžeme ešte všetko posypať postrúhanou čokoládou.
Nakoniec som rezy nakrájal na tenké plátky.

Máme hotovo.
Dobrú chuť.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: receptty.cz

You Might Also Like