Tajomstvo výroby najlepšieho domáceho jogurtu sa skrýva v tejto lyžičke! V obchode jogurty už nekúpite!

Zabudnite na obchodné jogurty, ktoré sú plné prídavných látok a konzervantov.

Máme pre vás recept na perfektný domáci jogurt, ktorý je nielen zdravší, ale aj chutnejší. Táto metóda pochádza z YouTube kanálu Gözde Yemek Tarifleri a jej tajným koreničkom je jednoduchá surovina, na ktorú by ste možno ani nepomysleli – kukuričný škrob!

Potrebujeme:

  • 2 litre čerstvého farmárskeho mlieka
  • 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu
  • 2 polievkové lyžice jogurtu

Postup:

  1. Vylejeme mlieko do veľkej nádoby.
  2. V malej miske zmiešame škrob s dvoma naberačkami mlieka a dobre premiešame, až kým sa škrob úplne nerozpustí.
  3. Rozpustený škrob pridáme do mlieka a premiešame.
  4. Mlieko varíme na strednom ohni. Keďže obsahuje škrob, je dôležité miešať ho počas varenia.
  5. Ako len mlieko začne vrieť, odstavíme ho z ohňa a necháme ho vychladnúť na teplotu 45-50°C.
  6. K mlieku pridáme jogurt v pomere 1 lyžica jogurtu na 1 liter mlieka.
  7. Do jogurtu pridáme trochu mlieka a premiešame, až kým sa jogurt neroztopí. Túto zmes pridáme naspäť do mlieka a opäť premiešame.
  8. Mlieko rozdelíme do pohárov, ktoré prekryjeme servítkou a zabezpečíme gumičkou.
  9. Poháre umiestnime na plech a vložíme do rúry, ktorú sme predhriali na 100°C a potom vypnuli.
  10. Necháme jogurt kysnúť v rúre po dobu 4 hodín.
  11. Po vytiahnutí z rúry je náš domáci jogurt hotový a pripravený na servírovanie.

Prajeme vám dobrú chuť a veľa zábavy!

Video recept:

zdroj: Gözde Yemek Tarifleri

You Might Also Like