Tajomstvo najlepšieho čokoládového dezertu s pudingovým krémom: Vyskúšajte ho ešte dnes!

Ak hľadáte jednoduchý a rýchly dezert, ktorý bude mať úspech u všetkých členov rodiny, tento čokoládový dezert plnený pudingovým krémom je presne to, čo potrebujete. Recept je jednoduchý, príprava rýchla a výsledok ohromujúci. Dezert vyzerá ako z profesionálnej cukrárne, no pripravíte ho v pohodlí svojej domácnosti.

 

Na prípravu tohto famózneho dezertu budete potrebovať:

Na korpus:

  • Formu s priemerom 22 cm
  • 4 vajíčka (rozdelíme na bielky a žĺtky)
  • 180 g kryštálového cukru
  • 100 ml vody
  • Štipku soli
  • 130 g hladkej múky
  • 1 PL sódy bikarbóny
  • 2 – 3 PL kakaa

Na krém:

  • 2 vajcia
  • 50 g kryštálového cukru
  • 150 g kondenzovaného mlieka
  • 3 PL vanilkového cukru
  • 250 ml mlieka
  • 250 g masla

Na impregnáciu:

  • 150 ml vody
  • 1 PL kondenzovaného mlieka

Na polevu:

  • 3 PL kakaa
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 3 – 4 PL kyslej smotany
  • 50 g masla

Postup prípravy:

  1. Vyšľahajte žĺtky s 80 g cukru do peny. Pridajte vodu a pokračujte v šľahaní, aby vznikla kompaktná zmes.
  2. Bielky vyšľahajte s štipkou soli na tuhý sneh. Postupne zašľahajte 100 g cukru.
  3. Zľahka spojte žĺtkovú zmes so snehom z bielkov.
  4. Preosejte múku s kakaom a sóde bikarbónou do zmesi a opatrne premiešajte.
  5. Vylejte hmotu do formy s papierom na pečenie a upečte v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút.
  6. Po upečení korpus vyberte z formy, odstráňte papier na pečenie a prekrojte ho na dve polovice.
  7. Pripravte krém: Rozbite vajcia do hrnca, pridajte cukor, vanilkový cukor, kondenzované mlieko a múku. Vmiešajte dohromady. Zalejte mliekom a miešajte. Uvarite krém na miernom ohni, kým nebude hustý.

8. Prelejte krém do misky, prikryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť.

  1. Vyšľahajte zmäknuté maslo a postupne zašľahajte vychladnutý krém.
  2. Rozpustite lyžicu kondenzovaného mlieka vo vode a impregnujte obidve polovice korpusu.
  3. Rovnomerne rozotrite krém na jednej polovici korpusu, uhladte a prikryte druhou naimpregnovanou časťou korpusu.
  4. Dezert prikryte potravinárskou fóliou a nechajte v chladničke odležať asi 5 – 6 hodín.
  5. V hrnci uvarite polevu z kakaa, cukru, smotany a masla.
  6. Po vychladení dezertu odstráňte formu, polejte polevou a uhladte po celom povrchu. Ozdobte vrch zdobiacim vrecúškom.

Teraz už môžete dezert nakrájať a podávať. Dobrú chuť!

VIDEORECEPT:

zdroj: SUPER KELINCHAK

You Might Also Like