Tajný trik na najlepšie palacinky podľa mojej babky zo stredného Ruska: LEPŠIE PALACINKY STE EŠTE NEJEDLI!

Palacinky sú milovanou pochúťkou mnohých ľudí a existuje nespočetne veľa receptov na ich prípravu. Predstavujeme vám starý babičkin trik, ktorý zmení chuť vašich palaciek k lepšiemu, a navyše je takmer neznámy. Postupujte podľa tohto receptu a aj staršie palacinky budú znovu chutia ako čerstvé!

Ingrediencie:

  • 200 + 200 ml mlieka
  • 200 ml vriacej vody
  • 1 šálka hladkej múky (250 ml)
  • 3 vajcia
  • 60 g kryštálového cukru
  • 1/2 ČL soli
  • 3 PL rastlinného oleja
  • 80 g masla

Postup:

  1. Rozbijeme vajíčka do misy.
  2. Pridáme soľ a cukor, a vyšľaháme metličkou.
  3. Zašľaháme 200 ml mlieka.
  4. Postupne zapracujeme múku tak, aby nevznikli hrudky.
  5. Pridáme horúcu vodu a olej za stáleho šľahania.
  6. Cesto premiešame, prikryjeme a necháme stáť 15 minút.
  7. Z cesta pripravíme klasické palacinky – nalievame ich na vymastenú panvicu a opekáme z oboch strán.
  8. V hlbšej panvici zmiešame 200 ml mlieka s 40 g masla a necháme maslo rozpustiť.
  9. Na panvici rozpustíme zvyšných 40 g masla.
  10. Každú palacinku preložíme 2-krát na polovicu, namočíme do mlieka s maslom a uložíme na panvicu s maslom.
  11. Na panvici s maslom upečieme štyri poskladané palacinky a polejeme ich trochou mlieka s maslom.
  12. Prikryjeme pokrievkou a dusíme 7-10 minút.
  13. Hotové palacinky servírujeme podľa chuti s ovocím, džemom a pod., prípadne posypeme práškovým cukrom.

Tento recept je ideálny aj na spracovanie starších palaciek – budú opäť chutia ako čerstvé. Dobrú chuť!

Videorecept:

zdroj: Strana_Kulinarii

You Might Also Like